Ford starter produksjonen

 

Ford bekreftet i dag at de har som mål å gjenoppta produksjonen på de største fabrikkene for biler og motorer i Europa 4. mai.

 

Produksjonen gjenopptas i ulike faser på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania.

 

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England vil bli bekreftet på et senere tidspunkt.

 

– Vi må forberede oss på nye tider når vi passerer toppnivået for koronaviruspandemien i Europa. Vårt viktigste mål er å sørge for at…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Ford bekreftet i dag at de har som mål å gjenoppta produksjonen på de største fabrikkene for biler og motorer i Europa 4. mai.

 

Produksjonen gjenopptas i ulike faser på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania.

 

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England vil bli bekreftet på et senere tidspunkt.

 

– Vi må forberede oss på nye tider når vi passerer toppnivået for koronaviruspandemien i Europa. Vårt viktigste mål er å sørge for at Fords globale standarder for sosial distansering og helse og sikkerhet gjennomføres. Våre ansatte skal være helt trygge på at vi tar alle nødvendige grep for å sørge for at de blir tatt vare på når de kommer tilbake på jobb, forsikrer toppsjefen i Ford Europe, Stuart Rowley.

 

Prioriterer kundesolgte biler i første omgang

Produksjonen starter på et lavere nivå enn normalt og prioriterer allerede kundesolgte biler fra Ford-forhandlerne. Den vil deretter gradvis økes i de neste månedene før full produksjon er gjenopprettet. Produksjonsplanen tar også hensyn til hvor klare underleverandører er for å levere, nasjonale korona-retningslinjer og situasjonen for Fords forhandlernettverk i de forskjellige landene.

 

– I Norge har våre forhandlere gjennom hele denne perioden hatt tilnærmet full drift for å kunne yte service til alle Ford-eiere. Våre hente- og bringetjenester av biler, dersom kunden ikke ønsker å møte opp personlig, og Ford Video Check, har virkelig blitt satt pris på blant kundene. Vi gleder oss selvsagt over at vi nå starter opp produksjonen i Europa på en trygg måte for alle våre ansatte – og til glede for våre kunder som venter på ny bil, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

Strengere smitteverntiltak ved anleggene enn nasjonale råd

– Å ta vare på helsen til våre ansatte er vår aller viktigste oppgave når vi nå starter opp produksjonen igjen. Våre fagforeningsledere over hele Europa har gått med på vidtrekkende tiltak for å best mulig beskytte våre ansatte. Disse er strengere enn de nasjonale anbefalingene og gjelder alle våre produksjonsanlegg i Europa, sier styreformann i Ford European Works Council, Martin Hennig.

 

Blant tiltakene er:

  • Alle som kommer inn i et Ford-anlegg skal bruke Fords egen ansiktsmaske. Ansiktsvisir skal også benyttes i deler av produksjonsprosessen og andre deler av driften der sosial distansering ikke kan gjennomføres i stor nok grad.
  • Alle personer som går inn i et Ford-anlegg får målt temperaturen med utstyr som møter de lokale eller nasjonale kravene og restriksjonene.
  • Gjennomføring av en daglig prosess hvor den enkelte ansatte selv skal vurdere om de er i form og klare for å jobbe før de kommer inn i Ford-anlegget.
  • Bygge om arbeidsområder og redusere antall ansatte på jobb til enhver tid slik at sosial distansering blir opprettholdt.

 

Ford vil også gi alle ansatte et eget sett med beskyttelsesutstyr som skal gjøre dem bedre beskyttet på jobb. Dette settet inkluderer ansiktsmasker, termometer og andre hygieneartikler.

 

Produserer egne ansiktsmasker

Ford vil selv produsere ansiktsmasker for alle sine produksjonsanlegg i hele Europa. Disse vil det være krav om at skal brukes av alle som besøker anleggene, i tråd med selskapets globale standarder for smittevern. Ved å produsere ansiktsmasker til egen bruk bidrar også Ford til å redusere etterspørselen etter personlig beskyttelsesutstyr som både helsesektoren og andre trenger.

 

Et begrenset antall medarbeidere har jobbet ved selskapets anlegg de siste ukene for å sørge for at kritisk arbeid har blitt utført. Fra 4. mai vil dette bli utvidet for etter hvert å komme tilbake til en mer normal situasjon.

 

Ansatte i ikke-produserende forretningsområder vil også starte å komme tilbake til kontoret fra 4. mai. De som er i risikogruppen, eller av annen grunn ikke trenger å være på kontoret, vil kunne fortsette sitt arbeid på hjemmekontor.

 

– Dette er en helt unik situasjon for vår forretningsdrift, men det får også frem det beste i våre ansatte. Når vi nå starter opp produksjonen igjen vil vi ta med oss den positive innstillingen og stoltheten tilbake på jobb – til glede for våre kunder, sier Rowley.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen