Blir en del av stort miljøinitiativ

 

Ford Motor Company er nå en del av «New Deal for Europe». Dette initiativet skal legge til rette for mer samarbeid og innovasjon for en bærekraftig fremtid, og er svært viktig for et selskap som lenge har satt fokus på nettopp bærekraft.

 

«New Deal» oppfordrer både næringslivet, myndighetene, organisasjoner og politikere til å jobbe sammen for å utvikle en omfattende Sustainable Europe 2030-strategi basert på FNs bærekraftmål og den internasjonale klimaavtalen fra Paris. Strategien skal balansere hensynet til miljø, økonomi og sosiale behov, samtidig som den skal takle de utfordrende klimaendringene.

 

Initiativet ble startet av CSR Europe,…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Ford Motor Company er nå en del av «New Deal for Europe». Dette initiativet skal legge til rette for mer samarbeid og innovasjon for en bærekraftig fremtid, og er svært viktig for et selskap som lenge har satt fokus på nettopp bærekraft.

 

«New Deal» oppfordrer både næringslivet, myndighetene, organisasjoner og politikere til å jobbe sammen for å utvikle en omfattende Sustainable Europe 2030-strategi basert på FNs bærekraftmål og den internasjonale klimaavtalen fra Paris. Strategien skal balansere hensynet til miljø, økonomi og sosiale behov, samtidig som den skal takle de utfordrende klimaendringene.

 

Initiativet ble startet av CSR Europe, det europeiske næringslivsnettverket for Corporate Sustainability and Responsibility. Det har til nå knyttet til seg mer enn 250 toppledere, inkludert toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

 

Fra egeninteresse til alles interesse

– Når næringslivet og myndighetene introduserer bærekraftmål, så har de en tendens til å sette egeninteresser først. Klimaforandringen rammer oss alle. Det gjør det nødvendig å handle i alles interesse. Det finnes ikke noen bedre måte å gjøre dette på enn å oppfordre til et bredt samarbeid på tvers av bransjer, kommuner og landegrenser. Dette vil ha en langt større effekt for å hjelpe oss til å nå våre bærekraftmål, sier Rowley.

De som har forpliktet seg til initiativet kommer fra en rekke bransjer, og er den bredeste sammenslutningen av toppsjefer som noensinne er mobilisert i Europa. På veien mot å utvikle Sustainable Europe 2030-strategien skal både næringslivet og myndigheter danne samarbeidsplattformer og finansieringsmodeller for å utvikle en bærekraftig økonomi.

 

Kutt i bruk av engangsplast og 100 % fornybar energi i produksjon

Ford har i 20 år publisert sin bærekraftrapport. Her setter selskapet sine bærekraftmål hvert år. Noen av de viktigste målene er å ikke lenger bruke engangsplast i produksjonen innen 2030, og å bruke 100 % fornybar energi i alle sine fabrikker over hele verden innen 2035. Ford har også utgitt en egen rapport om klimaforandringene.

 

I mer enn 10 år har Ford bare brukt fornybar energi ved alle sine anlegg i Køln i Tyskland.

 

Tidligere i år bestemte Ford seg for at alle selskapets kommende modeller skal ha en elektrifisert variant. Selskapet skal lansere 17 elektrifiserte modeller i Europa før 2023. Nylig lanserte de også sin helelektriske SUV, Mustang Mach-E. Den har opptil 600 kilometers rekkevidde, kommer med tohjuls- og firehjulstrekk, og har startprise fra 412 000 kroner.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen