Solgte over 10 millioner biler

  • Det totale salget av Renault, Nissan og Mitsubishi Motors steg 1,4% til 10,76 millioner enheter i 2018. Antallet utgjør en av ni personbiler og lette varebiler solgt verden over
  • Totalt salg av varebiler (opp til 3,5t. totalvekt) økte 13,5% til 2 millioner
  • Akkumulert salg av elektriske biler økte 34% sammenlignet med året før, til 725.000 elektriske biler siden 2010
  • Økt bruk av felles plattformer (Common Module Family – CMF) i flere biler lykkes stadig

Renault – Nissan – Mitsubishi, verdens ledende bilallianse, kunngjorde i dag at alliansepartnerne til sammen solgte 10.756.875 enheter 2018. Alliansen beholder dermed…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
  • Det totale salget av Renault, Nissan og Mitsubishi Motors steg 1,4% til 10,76 millioner enheter i 2018. Antallet utgjør en av ni personbiler og lette varebiler solgt verden over
  • Totalt salg av varebiler (opp til 3,5t. totalvekt) økte 13,5% til 2 millioner
  • Akkumulert salg av elektriske biler økte 34% sammenlignet med året før, til 725.000 elektriske biler siden 2010
  • Økt bruk av felles plattformer (Common Module Family – CMF) i flere biler lykkes stadig

Renault – Nissan – Mitsubishi, verdens ledende bilallianse, kunngjorde i dag at alliansepartnerne til sammen solgte 10.756.875 enheter 2018. Alliansen beholder dermed sin posisjon som verdens ledende aktør i antall solgte personbiler og lette varebiler.

Antallet enheter steg 1,4% sammenlignet med året før, drevet av kraftig etterspørsel etter blant annet Renault Clio, Captur, Nissan X-Trail/ Rogue og Sentra/ Sylphy og Mitsubishi sin Eclipse Cross og XPANDER.

Salget av flere modeller med samme plattform, Common Module Family (CMF), en viktig faktor i Alliansens 2022 plan på mellomlang sikt, økte også i tempo i 2018. Dette inkluderte innledende salg av Renault Kwid i flere internasjonale markeder, sammen med økt produksjon av Nissan Frontier/ Navara pick-up, som deler arkitektur med modeller fra Renault og Mercedes.

Alliansemedlemmene erfarte også en kraftig økning i etterspørselen etter lette varebiler, med solid salgsøkning av Renault Kangoo, Master og Trafic, Nissan Navara og Terra, og Mitsubishi Triton/ L200. En sentral del av alliansestrategien er å maksimere synergier gjennom kryssutvikling og kryssproduksjon for å øke salg og markedsandeler til Alliansens lette varebiler verden over.

I 2018 opprettholdte Alliansen sin forpliktelse til å levere nullutslippsbiler. Lederposisjonen blant nullutslippsbilene med et akkumulert salg på 725.905 elektriske biler siden 2010, ble drevet av etterspørselen etter Renault ZOE og Nissan LEAF, samt andre elbiler.

Av alliansemedlemmenes bilmerker økte salget til Renault-gruppen med 3,2% til 3.884.295 enheter i 2018. Nissan Motor Co., Ltd solgte 5.653.683 enheter på verdensbasis, ned 2,8%. Mitsubishi Motors Corporation solgte 1,218.897 enheter verden over, opp 18,3% sammenlignet med året før.

Som del av Alliansens 2022 plan fortsetter Renault – Nissan – Mitsubishi å prognostisere årlige synergier på 10 milliarder Euro mot slutten av 2022. Målsetningen er å produsere ni millioner enheter basert på fire felles plattformer. Planen innebærer også å benytte felles motorer i 75% av totalt salg. I tillegg, 12 nye elektriske nullutslippsbiler i perioden, og 40 modeller introduseres med ulike nivåer av autonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen