Nå trenger du ikke lenger bilnøkkelen

Continental har utviklet et system som gjør at du kan bruke mobilen i stedet for bilnøkkel.

Continental Smart Device Access heter systemet som gjør at du kan bruke din smarttelefon i stedet for bilnøkkel. En virtuell nøkkel er lagret i sjåførens smarttelefon, og blåtann-teknologi gjør at telefonen vil kommunisere med bilen, som da gjenkjenner telefonen. Bilen vil låses opp automatisk i det sjåføren nærmer seg.

Smart Device Access gir videre tillatelse til at man kan starte bilen med å trykke på start-knappen, og kjøre av gårde. Det er også mulig å gi flere mobiler tilgang til den samme bilen, slik…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Continental har utviklet et system som gjør at du kan bruke mobilen i stedet for bilnøkkel.

Continental Smart Device Access heter systemet som gjør at du kan bruke din smarttelefon i stedet for bilnøkkel. En virtuell nøkkel er lagret i sjåførens smarttelefon, og blåtann-teknologi gjør at telefonen vil kommunisere med bilen, som da gjenkjenner telefonen. Bilen vil låses opp automatisk i det sjåføren nærmer seg.

Smart Device Access gir videre tillatelse til at man kan starte bilen med å trykke på start-knappen, og kjøre av gårde. Det er også mulig å gi flere mobiler tilgang til den samme bilen, slik at flere kan både låse opp og starte bilen – uten å ha en egen nøkkel.

– Dette er et system som er genialt i forbindelse med for eksempel bildeling. Da trenger man ikke å hente en nøkkel et sted, men kun oppsøke bilen og bruke smarttelefonen til å låse opp og kjøre av gårde. Der bilen parkeres kan den bli brukt av en ny leietaker, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Continental har sammen med selskapet D’leteren opprettet merkenavnet OTA Keys for sitt nye system. Selv om Continental er mest kjent som en av verdens største dekkprodusenter, er de også en av verdens største leverandører av teknologi til bilindustrien.

– Vi ser at tilkobling og kommunikasjon mellom både smarttelefoner og biler, og mellom ulike biler blir mer og mer vanlig. Med Smart Device Access kan man ikke bare åpne, lukke og starte bilen, men man kan også få full oversikt på telefonen over antall kilometer man har kjørt, bompasseringer og drivstofforbruk. Når bilene også kommuniserer med hverandre kan man hjelpe til med å forutse kø, ulykker og til og med farlige kjøreforhold, forklarer Knudsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen