-Helt nødvendig med gode sommerdekk

-Kjør med skikkelige sommerdekk, sjekk dekkene og se på dekkmerkingen ved kjøp av nye dekk, sier Dag Arne Renmælmo hos Bodahl-Johansen.

 

De fleste av oss har fokus på å ha gode vinterdekk med riktig mønsterdybde. Det er ikke mindre viktig nå om sommeren. Sjekk mønsterdybde, gummikvalitet og lufttrykk.

 

-Spesielt er det viktig å gå over dekkene på bilen før man skal kjøre lengre strekninger, for eksempel reise på bilferie. Godkjente sommerdekk er egentlig et ”must” når vinter møter vår og sommer. Og ikke kjør med de piggfrie vinterdekkene gjennom en sommersesong, maner Dag Arne Renmælmo hos Bodahl-Johansen AS…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
-Kjør med skikkelige sommerdekk, sjekk dekkene og se på dekkmerkingen ved kjøp av nye dekk, sier Dag Arne Renmælmo hos Bodahl-Johansen.

 

De fleste av oss har fokus på å ha gode vinterdekk med riktig mønsterdybde. Det er ikke mindre viktig nå om sommeren. Sjekk mønsterdybde, gummikvalitet og lufttrykk.

 

-Spesielt er det viktig å gå over dekkene på bilen før man skal kjøre lengre strekninger, for eksempel reise på bilferie. Godkjente sommerdekk er egentlig et ”must” når vinter møter vår og sommer. Og ikke kjør med de piggfrie vinterdekkene gjennom en sommersesong, maner Dag Arne Renmælmo hos Bodahl-Johansen AS i Fredrikstad.

 

Ikke kjør med vinterdekk

-Det er dessverre noen som bruker vinterdekkene hele sesongen. Gummiblandingen for disse er laget for å holdes myke i kaldt vær. Om sommeren er de ikke gode nok, og bremselengden blir mye lengre. Mønsterdybden for sommerdekk har et minstemål på 1,6 millimeter -men vi anbefaler et skifte når dekkene har under 3 millimeter mønsterdybde. Bremseeffekten blir så mye bedre med skikkelige dekk, og sjansen for å få vannplaning reduseres betraktelig.

 

Dekkmerking

-Nå kjører flere elbil, som i seg selv går ganske stille, og da er bileierne gjerne opptatt av å kjøre med støysvake dekk, og med dekk som har godt grep på våt vei. Noen er også opptatt av dekk som kan bidra til å holde drivstofforbruket nede. Dekkmerkingen på nye dekk gir svar på dette. Det er mange gode dekk å få kjøpt i dag, og man får gjerne det man betaler for. På Premiumdekk forskes det mye, og produsentene får frem de beste egenskapene.

 

Sjekk dekkene før langturen

-Og før langturen: Sjekk lufttrykk når bilen er fullastet, og ta en kikk på mønsterdybden. Ikke legg ut på langtur med dårlige dekk. Gode dekk med riktig lufttrykk sikrer lavere drivstofforbruk, mindre utslipp og bedre kjøreegenskaper. Det er en billig forsikring å ha dekkene i orden. Hos oss har vi en økende forespørsel nå før ferietiden, og vi ser gjerne over dekkene og gir råd og veiledning, sier Arne Renmælmo hos Bodahl-Johansen.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen