Når reduksjonsmålene før tiden

 

Ford Motor Company har nådd målet for utslipp i bilproduksjonen hele åtte år før planlagt. Siden 2010 har selskapet spart CO2-utslipp tilsvarende 728 000 personbiler kjørt i ett år.

 

Det ble annonsert i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets 19. årlige bærekraftrapport.

– Vi er svært stolte av den jobben som er gjort. Forbedringer i alle produksjonsledd, fra bruk av lys til at vi har samlet produksjonen på færre steder, har redusert vårt CO2-utslipp dramatisk, sier ansvarlig for produksjon i Ford Motor Company, Bruce Hettle.

 

I 2010 satt Ford seg et mål om å redusere selskapets CO2-utslipp fra…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Ford Motor Company har nådd målet for utslipp i bilproduksjonen hele åtte år før planlagt. Siden 2010 har selskapet spart CO2-utslipp tilsvarende 728 000 personbiler kjørt i ett år.

 

Det ble annonsert i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets 19. årlige bærekraftrapport.

– Vi er svært stolte av den jobben som er gjort. Forbedringer i alle produksjonsledd, fra bruk av lys til at vi har samlet produksjonen på færre steder, har redusert vårt CO2-utslipp dramatisk, sier ansvarlig for produksjon i Ford Motor Company, Bruce Hettle.

 

I 2010 satt Ford seg et mål om å redusere selskapets CO2-utslipp fra produksjonen med 30% per bil innen 2025. I dag, åtte år før tiden, har de allerede nådd målet.

 

Spart 3,4 millioner tonn CO2 i produksjonen

Bare i produksjonen er nemlig CO2-utslippene redusert med hele 3,4 millioner tonn i perioden. Det tilsvarer et gjennomsnittlig CO2-utslipp fra 728 000 biler kjørt i et helt år.

 

Ford har redusert sine utslipp ved å innføre energibesparende tiltak som å installere mer enn 100 LED-lysarmaturer på fabrikkene sine. Også bedre rutiner for lakkering, i tillegg til en rekke andre tiltak, har bidratt til reduksjonen.

– Lakkering er en energikrevende operasjon. Ved å bruke ny teknologi som gjør det mulig å lakkere bilen flere ganger – mens lakken er våt – sparer vi energi. Da greier vi oss uten den energikrevende tørkeprosessen mellom påføringen av lagene, samtidig som kvaliteten er like god, sier direktør for Fords Environmental Quality Office, Andy Hobbs.

 

Et såkalt «Minimum Quantity Lubrication» (MQL) er en annen ny og energibesparende teknologi. Et maskinverktøy smøres med en svært liten mengde olje, noe som reduserer bruken av store mengder med kjølevæske og vannblandinger.

 

Vil øke bruken av fornybar energi

Ford jobber nå med å definere nye mål for å gjøre produksjonen ytterligere mer bærekraftig. Det neste fokusområdet er økt bruk av fornybar energi.

– Vi vil fortsette å sette ambisiøse mål og arbeide for å utvikle nyskapende måter for å nå disse. Fremover vil vi fokusere på å øke Fords bruk av fornybar energi samtidig som vi opprettholder vår energieffektivitet, sier Hettle.

 

Ford har også kontinuerlig fokus på å redusere utslipp fra kjøretøy for at CO2-utslippet er i henhold til det klimaavtalen i Paris tillater – eller lavere. Selskapet har også staket ut sin fremtidige kurs ved å investere hele 11 milliarder dollar for å få 40 hybrid og helelektriske bilmodeller på veien innen 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen