Personlig bilskilt skal det være

Knut Nesje i Bare Bil har investert i privat bilnummer.

 

I juni 2017 kom tilbudet om personlige bilskilt. Et halvt år senere hadde Statens vegvesen mottatt 18.440 søknader. I Østfold var det 163 registrerte personlige bilskilt i slutten av november. Det kommer nye til hver dag.

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Fantasien har ingen grenser. For 9000 kroner har mange boltret seg i navn, firmanavn og favoritter av ymse slag. I Østfold er det Fredrikstad har som har de flest registrerte, nesten dobbelt så mange som nummer to, Sarpsborg. Statens vegvesen forteller på sine nettsider at behandlingstiden…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Knut Nesje i Bare Bil har investert i privat bilnummer.

 

I juni 2017 kom tilbudet om personlige bilskilt. Et halvt år senere hadde Statens vegvesen mottatt 18.440 søknader. I Østfold var det 163 registrerte personlige bilskilt i slutten av november. Det kommer nye til hver dag.

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Fantasien har ingen grenser. For 9000 kroner har mange boltret seg i navn, firmanavn og favoritter av ymse slag. I Østfold er det Fredrikstad har som har de flest registrerte, nesten dobbelt så mange som nummer to, Sarpsborg. Statens vegvesen forteller på sine nettsider at behandlingstiden for nye søknader har gått ned til tre uker. I oversikten deres er det per 27. november i fjor innvilget 4188 personlige bilskilt, og brukerne har rettigheter til skiltet sitt i ti år. 10.140 søknader er trukket, ikke betalt eller ikke godkjent. 262 søknader er avslått fordi de er vurdert som støtende.

 

Den største søkerbunken kom sommeren 2017, men antallet er redusert jevnt og trutt siden. Først er det en selvbetjeningsløsning, så manuell saksbehandling før søknaden blir innvilget eller avslått. På Statens vegvesens sider kan man sjekke om bilskiltet som ønskes er ledig. Skiltet må bestå av minst to og maks syv tegn, inkludert mellomrom. Skilteierne beholder sine originale bilskilt, men personlig- og ordinært bilskilt kan ikke brukes samtidig. Statens vegvesen anbefaler at man skifter til ordinære bilskilt om man skal kjøre i utlandet.

 

Den første offentliggjøringen av personlige bilskilt viser en rekke morsomme varianter. Her er de fra Østfold som pr. 27. november var registrert hos Statens vegvesen.

 

FREDRIKSTAD 52: ALPACA, ALPAKKA, AREMANN, BB, BONDOO, GT, HILSEN, IRAK, IRAQ, JAMES, JB, LINDBÆK, LISLEBY, MGBV8, MUSTAFA, NINA, PJOKKEN, RABES, TAXI, TGI, HAGLE, ELSKLNG, MADDOG, GODBILI, BEKKERS, OLAJ, AMI, BLA, PRESTEN, BEAR, BERGUM, VIGDIS, FIFTY, GNISTEN, IOBI HELLE, BAREBIL, JEANETT, BEETLE, SILJE, JANB, GT2, MRDONT, KLIPPER, GELLEIN, SVENNIS, LVSNYTR, HAVFOLK, RØKKE, BOSSUM, ZZZZZZZ, VIKING.

SARPSBORG 28: 2COOL4U, 55AMG, BOBILI, DANSKEN, INDIAN, LANGMO, LUGH, PM, PMEVA, RYDZU, SHORTY, MYAERO, PURPLE, SARPING, DUHOK, GRØNLII, 242, LEICAM, KOYA, ÆLJ, AKHASNO, SBORGO8, DERMAS, CHILLY, RAVNENG, FABELHX, MRLIE, BATTERY

MOSS 19: BIGBOSS, HANSSEN, INGER, JORAMO, LAURITZ, RAICHU, TOYODA, ADVISOR, ANDERS2, MISI, ALIEN, ARMANA, PESLO, I974RSR, ERIKSEN, WARHUUS, SKBNRI, AGNTOO7, 9II

HALDEN 12: 666, AEIGHT, ASLAKI, BANGI, KJETIL, SJEFEN, FIFFIS, EMIL, MAXBIL, LP, NYBØLE, MELHUS

RYGGE 7: BOTTENS, BRISTOL, GRANUM, JULIAO5, FONC, ASGEIR, ASTRID

ASKIM 6: C7ZO6, FALCONI, JOF, GALSKAP, BJØRK, ROAR

SPYDEBERG 6: BDP, SARA, SUSANN, SUSSE, FREDRIK, ESPI

TRØGSTAD 6: BAASTAD, OLABIL, VIRUS, OPSAHL, BÅSTING, FORDGT

VÅLER 6: MONA, EDTA, JON, FE88ARI, DJHOT, BØGLE

RÅDE 5: ØIVIND, EWINGI, 2FAST2U, ABSI, PIPELØS

HOBØL 5: CRISTIN, PELLEI, KULAR, GRETE, JOSEF.

RAKKESTAD 4: KNUT, RINGNES, RHJ, NANNARN

AREMARK 2: REIDAR, MARIT

EIDSBERG 2: 7MINBTG, CISA

HVALER 2: MRAUDI, I9O3FFK

RØMSKOG 1: CARLVI

 

163 totalt i Østfold frem til desember 2017.

Artikkelen fortsetter under annonsen