Opplevelsessenter for bruktbil-kunder

Klaus Grandahl og Ståle Grandahl (bak) sammen med to av forretningens fire selgere, Finn Larssen og Ole-Christian Bøhaugen i det nye bilanlegget.
Klaus Grandahl og Ståle Grandahl (bak) sammen med to av forretningens fire selgere, Finn Larssen og Ole-Christian Bøhaugen i det nye bilanlegget.

 

Det nye bilanlegget til Grandahl Bil på Tunejordet i Sarpsborg er ferdig etter ett års byggetid. Anlegget er skreddersydd til bilformål og har blitt det reneste opplevelsessenteret, for de som er på jakt etter brukte biler.

 

-Vi har klart å skape et bilanlegg, hvor folk trives, og det var da også hele siktemålet da vi bygde nytt, påpeker Klaus Grandahl overfor Motormagazinet.

 

Kostet 60 millioner

For nærmere 60 millioner har Grandahl Bil fått et moderne…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Klaus Grandahl og Ståle Grandahl (bak) sammen med to av forretningens fire selgere, Finn Larssen og Ole-Christian Bøhaugen i det nye bilanlegget.

 

Det nye bilanlegget til Grandahl Bil på Tunejordet i Sarpsborg er ferdig etter ett års byggetid. Anlegget er skreddersydd til bilformål og har blitt det reneste opplevelsessenteret, for de som er på jakt etter brukte biler.

 

-Vi har klart å skape et bilanlegg, hvor folk trives, og det var da også hele siktemålet da vi bygde nytt, påpeker Klaus Grandahl overfor Motormagazinet.

 

Kostet 60 millioner

For nærmere 60 millioner har Grandahl Bil fått et moderne bilsenter, der folk kan gå rundt og se nærmere på over 100 biler i alle prisklasser. Det er også blitt plass til et eget hjørne – kalt «Palmehagen» – med kaffemaskin, lesestoff og TV.

-Folk skal kose seg og ha det hyggelig hos oss. Vi har også klenodier av noen eldre biler innimellom, slik at opplevelsen skal bli total, sier Grandahl.

 

Grandahl Bil i Sarpsborg ar bygg nytt bilanlegg til 60 millioner kroner og nå er alt ferdig.

 

 

Byggetrinn to

Det nye anlegget er byggetrinn to for Grandahl Bils vedkommende. 4. 500 kvadratmeter fordelt på to etasjer, hvor kundene og ansatte har gode arbeidsvilkår. Med byggetrinn en, som kom i 2002, har man ca. 6. 000 kvadratmeter å boltre seg på.

-Nybygget prosjekterte vi over flere år og vi har lagt vekt på mange små detaljer. Det har blitt et effektivt bygg, der vi også har vektlagt de miljømessige aspektene. På taket har vi for eksempel et eget fordrøyningsbasseng. Det at vi også har fått eget verksted, med godkjent EU-linje, gjør oss til en totalleverandør av brukte biler.

 

Et eventyr

Grandahl Bil er en eventyrhistorie av beste merke. Brødrene Klaus, Ståle og Rune Grandahl startet i 1995 bilbutikken i Sarpsborg. Siden har selskapet vokst til 14 ansatte og med en årlig omsetning på 150-200 millioner. De fleste årene har vært preget av gode overskudd, så bedriften er bunnsolid.

-Vi startet med bil ved en tilfeldighet, men i bunnen har det alltid ligget en genuin bilinteresse, forklarer Grandahl.

 

Gode relasjoner

Grandahl Bil startet med å importere biler fra Tyskland, primært Mercedes. Annen hver uke var brødrene i Tyskland og saumfarte markedet. I dag er relasjonene med Tyskland fortsatt meget gode og mesteparten av importen går via telefon og e-post. Forbindelsene er altså over 20 år gamle og det bidrar til at Sarpsborg-bedriften til en hver tid har håndplukkede produkter i butikken.

-Det er viktig å skryte av de ansatte. Vi har nemlig dyktige medarbeidere, som alle har bidratt til vår vekst. Det er lite gjennomtrekk i staben og mange har vært her helt siden tidlig på 2000-tallet. Kompetente ansatte og høy servicegrad overfor kundene har vi lagt vekt på fra første dag av. Veldig mange av våre kunder har kjøpt bil hos oss i alle år. Jungeltrafikken er en god markedskanal.

 

«Palmehagen» bidrar til å skape trivsel og opplevelse.

 

 

Alle prisklasser

I dag har Grandahl Bil bruktbiler fra 50. 000 kroner og opp til en million kroner. For fire år siden skjedde et skifte ved at Mercedes ble komplettert med mange andre typer biler i forskjellige prisklasser. Bredden i utvalget er i dag stort og bakgrunnen er blant annet et ønske fra kundene.

-Vi markedstilpasser oss og har egentlig bare gjort det som kundene etterspurte. Det var et klokt og riktig veivalg. Nå har vi en langt bredere portefølje med biler for folk flest og på den måten har vi flere bein å stå på. Mercedes står imidlertid fortsatt sterkt, understreker Grandahl, som legger til at salget av elektriske biler er meget godt.

 

Østfold hovedmarkedet

-Hvor kommer kundene fra?

-Hovedsakelig Østfold, men vi har også faste kunder fra andre deler av landet. Spesielt på sommeren kommer det en del bilkunder utenfor fylket. De bruker sommerferien og kommer for å bytte bil hos oss. Etter at vi bygde nytt anlegg, så ser vi også at det har blitt mer interessante å oppsøke oss. Nylig hadde vi en familie fra Ski her som kjøpte bil. De var egentlig på besøk på Amfi Borg, men de så anlegget fra E6 og kom hit etterpå. I det hele ser vi at de nye lokalene har gitt oss større etterspørsel, flere salg og økt kundebesøk.

I januar 2017 etablerte Grandahl Bil egen virksomhet på Råbekken i Fredrikstad. Det har også vært en suksess.

 

Volum er viktig

-Resultatene i Fredrikstad er hyggelige og vi er fornøyde. Vi samarbeider naturligvis tett.

Noen andre etableringer er ikke aktuelt, for brødrene Grandahl-ønsker å ha fullt fokus på å bygge videre på det som allerede fungerer godt.

Grandahl Bil selger ca. 1 200 biler i året. Volum er viktig, for å skape en god bedrift i en tid der konkurransen er stor.

-Eurokursen har jo vært utfordrende i noen år nå, men ikke verre enn at vi håndterer dette også, sier Klaus Grandahl og smiler fornøyd. Alt er på stell hos Grandahl Bil nå.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen