Nest mest solgt i Europa

Ford erobret i mars plassen som det nest mest solgte bilmerket i Europa. Spesielt salget av SUV og nyttekjøretøy har bidratt til dette.

– Mars var nok en sterk måned for Fords SUVer og nyttekjøretøy. Vi forventer også ytterligere vekst i salget av personbiler med de nye modellene Ford Fiesta, EcoSport og vår nye Ford Focus, sier Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe.

Markedsandelen i de 20 største markedene i Europa var på hele 8,5 % i mars og 8 % i 1. kvartal 2018.

Fords SUV-salg vokste hele 14 % i…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford erobret i mars plassen som det nest mest solgte bilmerket i Europa. Spesielt salget av SUV og nyttekjøretøy har bidratt til dette.

– Mars var nok en sterk måned for Fords SUVer og nyttekjøretøy. Vi forventer også ytterligere vekst i salget av personbiler med de nye modellene Ford Fiesta, EcoSport og vår nye Ford Focus, sier Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe.

Markedsandelen i de 20 største markedene i Europa var på hele 8,5 % i mars og 8 % i 1. kvartal 2018.

Fords SUV-salg vokste hele 14 % i løpet av 1. kvartal 2018 sammenlignet med 1. kvartal 2017. Nye EcoSport var den viktigste årsaken til dette, med en vekst på hele 29 %. Også Ford Kuga økte med ytterligere 14 % fra et allerede rekordhøyt nivå. Nye Edge har også fått en god start. Pr. i dag utgjør SUV-salget for Ford nesten en av fire solgte biler i Europa.

Fiesta-suksess
Etter at nye Ford Fiesta ble introdusert i Norge i fjor, har den allerede rukket å bli en stor suksess. Ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken er den pr. i dag av de tre mest solgte innenfor segmentet småbiler i Norge. Hele 404 Fiestaer er solgt i Norge så langt i år.

– Vi var sikre på at Fiesta ville bli en stor suksess på det norske markedet og det har den også blitt. Vi gleder oss også til å lansere nye Fiesta Active i løpet av våren. Med bedre bakkeklaring og et enda mer sporty utseende er dette en modell som vil passe perfekt for det norske markedet, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Han har også tro på at den nye råtassen Fiesta ST med 200 HK, som ankommer Norge til sommeren, vil bidra til at Fiesta får en enda sterkere posisjon på det norske markedet.

I Europa økte salget av Ford Fiesta med hele 28 % i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Tidligere i år varslet Ford også at de ville øke produksjonstakten på nye Fiesta for å møte den økte etterspørselen.

Komplett utvalg av familiebiler

Med nye Ford Focus, som kommer til Norge til sommeren, mener Berg at de har en veldig sterk modell-lineup.

– Med nye og romsligere Ford Focus har vi også fått et komplett utvalg med familiebiler. Sammen med Mondeo, S-MAX og Galaxy, EcoSport, Kuga og Edge – som alle kommer med trekk på alle fire, er vi godt rustet for å kjempe om de norske kundene, sier Berg.

Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil for 3. året på rad

Stor etterspørsel etter nye Ford Mustang har bidratt til at det amerikanske sportsbilikonet for 3. året på rad er verdens mest solgte sportsbil.

Ifølge en helt fersk Ford-analyse av registreringstall fra IHS Market, ble det totalt solgt 125 809 Ford Mustanger til hele 146 land i løpet av fjoråret. Ford solgte også hele 13 000 Mustanger i Europa i fjor.

Holder på førsteplassen i nyttekjøretøymarkedet

Ford opprettholder også sin førsteplass som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa etter at de siste salgstallene ble lagt frem. Med et salg på hele 93 200 nyttekjøretøy er 1. kvartal i 2018 det beste nyttekjøretøysalget Ford har hatt siden 1995.

Hele Transit-familien solgte til sammen 77 300 nyttekjøretøy i løpet av 1. kvartal. Dette er det høyeste salgstallet noensinne. Markedsandelen i nyttekjøretøysegmentet steg med 0,3 prosentpoeng, til 15,2 %.

Beholder posisjonen
I Norge har Ford så langt i år også beholdt sin posisjon som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke.

– I løpet av 2018 kommer det ny Transit Connect og ny Transit Courier, og med det vil vi ha et enda bedre sortiment av etterspurte nyttekjøretøy, både med hensyn til komfort, funksjonalitet og kjøreegenskaper til konkurransedyktige priser. Med disse nyhetene, pluss 2-tonns Transit og den tøffe pickup’en Ford Ranger – og forhandlere som har spesialkompetanse på nyttekjøretøy, er vår målsetning ytterligere vekst, sier Per Gunnar Berg.

Ford Ranger er også fremdeles Europas mest solgte pickup. Hele 11 700 Rangere ble solgt i løpet av årets første måneder. Det er en ytterligere vekst på 14 % og et historisk bra salg for Ranger avslutter Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen