Forsmak på ny el-SUV

Over 15.000 helelektriske BMW’er ruller allerede på norske veier. Den kompakte elbilen BMW i3 som ble lansert i 2013 er en suksess. Nå vises en forsmak på BMW’s første helelektriske SUV som lanseres i 2020; BMW Concept iX3.

– I fjor leverte BMW over 100.000 elektrifiserte biler på verdensbasis, hvor det norske markedet bidro med nesten 10 prosent av volumet. Vi er et pionermarked for BMW’s elektrifiserte modellportefølje og deler vår erfaring med resten av verden. Nå kan vi også dele noen detaljer om den første helelektriske SUV’en fra BMW, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

På den…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 15.000 helelektriske BMW’er ruller allerede på norske veier. Den kompakte elbilen BMW i3 som ble lansert i 2013 er en suksess. Nå vises en forsmak på BMW’s første helelektriske SUV som lanseres i 2020; BMW Concept iX3.

– I fjor leverte BMW over 100.000 elektrifiserte biler på verdensbasis, hvor det norske markedet bidro med nesten 10 prosent av volumet. Vi er et pionermarked for BMW’s elektrifiserte modellportefølje og deler vår erfaring med resten av verden. Nå kan vi også dele noen detaljer om den første helelektriske SUV’en fra BMW, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

På den internasjonale bilutstillingen Auto China 2018 som åpner dørene i Beijing idag, viser BMW frem BMW Concept iX3. Konseptbilen er en forsmak på den helelektriske versjonen av SUV’en BMW X3 som lanseres i 2020.

Avslører de første detaljene
BMW Concept iX3 deler naturligvis mye av design og egenskaper med siste generasjon BMW X3 som kom på markedet i fjor. Noen særegne detaljer skiller konseptbilen fra dagens produksjonsmodell. Den lukkede grillen er en ny tolkning av BMW’s klassiske nyredesign. Frontspoileren er også mer lukket, med mindre luftinntak og nye linjer. Egne felger og detaljer på støtfangeren bak er andre elementer som preger konseptbilen.

Den elektriske motoren i BMW Concept iX3 har en effekt på over 270 hk. Høyspenningsbatteriet har en nettoeffekt på over 70 kWt. Det gir konseptbilen en rekkevidde på over 400 km etter den nye WLTP-kjøresyklusen som nå innføres. Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

Skalerbar og internasjonal produksjon
BMW’s stadige utvikling av batterier og drivlinjer har resultert i komponenter som fremover kan integreres i en rekke ulike modeller. Med verdenspremieren til BMW Concept iX3 åpner BMW også et nytt kapittel for selskapets elektriske strategi. Fremover vil den fleksible arkitekturen tillate full fleksibilitet for å produsere biler med forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift. Den samme fleksibiliteten gjør at bilene også kan produseres med forbrenningsmotor, som plug-in hybrid eller med helelektrisk drivlinje.

BMW Concept iX3 drar nytte av både denne fleksibiliteten og utviklingen som foregår for BMW iNext, en annen helelektrisk BMW-modell som lanseres i 2021.

BMW Group har et stort, internasjonalt produksjonsnettverk med 30 fabrikker fordelt på 14 land. Mesteparten av utviklingen skjer i Tyskland, men komponenter for elektrifiserte drivlinjer vil produseres både i Tyskland, USA og Kina. Det er også joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive i Kina som vil produsere den kommende produksjonsmodellen av BMW Concept iX3. Kina forventes forøvrig å bli det største markedet for den kommende produksjonsmodellen.

BMW Group’s elektrifiserte fremtid
Ved utgangen av 2019 har BMW Group som mål å ha levert 500.000 elektrifiserte biler på verdensbasis. I første kvartal i 2018 alene, ble det levert ut 26.858 elektrifiserte BMW og MINI. Dermed er BMW Group i rute for årets mål på 140.000 nye elektrifiserte biler på verdens veier.

I 2025 vil BMW Group tilby hele 25 elektrifiserte modeller, hvorav 12 vil være helelektriske. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsningen på elektrifiserte biler.

Konseptbilen BMW i Vision Dynamics som ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst er bekreftet som den kommende BMW i4. MINI’s første elbil kommer på veien i 2019.

Interesseregistrering og forhåndsreservasjon
De som ønsker mer informasjon om BMW Concept iX3 og andre elektrifiserte modeller fra BMW i tiden fremover, kan registere seg på https://www.bmw.no/iX3

Det vil også bli mulig å forhåndsreservere den kommende produkjonsmodellen av BMW Concept iX3. Mer informasjon om dette vil komme senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen