Dieselbilsalget i Norge stuper

Den nye Nissan Leaf selger som ventet bra, mens dieselbilsalget stuper.

 

Ola og Kari vil ikke lenger ha dieselbiler. Salget av dieselbiler i mars stuper. Andelen dieselbiler i mars lå kun på 16 prosent.

I mars i 2017 var andelen dieselbiler 24, 6, så nedgangen fortsetter i rekordfart. Det er ikke så mange årene siden at dieselandelen av nye biler på 75 prosent.

Rene elbiler
Salgstallene fra mars viser at 37 prosent av nybilsalget forrige måned var rene elbiler, mens 26 prosent var hybride. De aller fleste av disse bilene var ladbare. Andelen nybilsalg med bensinmotor faller også.…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Den nye Nissan Leaf selger som ventet bra, mens dieselbilsalget stuper.

 

Ola og Kari vil ikke lenger ha dieselbiler. Salget av dieselbiler i mars stuper. Andelen dieselbiler i mars lå kun på 16 prosent.

I mars i 2017 var andelen dieselbiler 24, 6, så nedgangen fortsetter i rekordfart. Det er ikke så mange årene siden at dieselandelen av nye biler på 75 prosent.

Rene elbiler
Salgstallene fra mars viser at 37 prosent av nybilsalget forrige måned var rene elbiler, mens 26 prosent var hybride. De aller fleste av disse bilene var ladbare. Andelen nybilsalg med bensinmotor faller også. I mars kjøpte 20 prosent bil med bensinmotor.
Regjeringens politikk virker altså. Det er gunstig å kjøpe elbil eller hybrid takket være et gunstig avgiftssystem, men folk glemmer at dieselbilen er best når det gjelder langkjøring. Den enkeltes bilbruk må bestemme hva som er mest hensiktsmessig, så det er klokt og ikke la seg rive med av elbilbølgen uten å ta tenkt seg om.

Nyansert i Tyskland
I Tyskland ble det nylig besluttet at det er mulig å innføre et dieselforbud, men billandet Tyskland har et noe mer nyansert syn på saken enn i Norge. Her på berget er diesel fy uten å tenke på hva slags type dieselmotor vi snakker om.
Tyskerne ønsker å legge ned forbud mot dieselbiler som gar motor kalt Euro 4-stanard. Det vil si biler som er eldre enn fra 2009. Det vil fra 2019 også være aktuelt å forby motor av Euro 5-standard. Det vil si biler som er produsert fra 2009 til 2014.

Euro 6-motor
De helt nye motorene – kalt Euro 6 – er derimot ikke i søkelyset. Disse motorene forurenser nemlig ikke spesielt mye. Her har norske politikere mye å lære, for det er direkte urettferdig når man ikke skjeler til hva slags type motor som befinner seg under panseret. Det er de eldre dieselbilene norske myndigheter burde få vekk fra veiene, mens de nye med Euro 6-standard ikke burde straffes spesielt hardt.
Nissan Leaf ble som ventet salgsvinneren i mars. Den nye Leafen kunne notere seg for 2 172 nyregistreringer forrige måned og har med der en markedsandel på 15,1 prosent. Det ble totalt registrert 14 401 nye personbiler i mars. Det er 1003 flere enn i mars i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen