Lærer bilselgeryrket fra bunnen av

Artan Muaremi skal lære bilselgeryrket fra A til Å, og bli fullblods selger hos Mobile Høiden, der de forhandler Honda og Opel, samt bruktbiler.

 

-Jeg vil bli bilselger, og skal lære alt jeg trenger for å bli god. Nå har jeg fått en unik mulighet, og den sjansen griper jeg, sier Artan Muaremi, som er ”lærling” hos Mobile Høiden i Moss.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Håper jeg kan livnære meg av å selge bil. Det er i alle fall veldig interessant å lære om yrket. Jeg følger nøye med, og gjør det jeg kan hver eneste…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artan Muaremi skal lære bilselgeryrket fra A til Å, og bli fullblods selger hos Mobile Høiden, der de forhandler Honda og Opel, samt bruktbiler.

 

-Jeg vil bli bilselger, og skal lære alt jeg trenger for å bli god. Nå har jeg fått en unik mulighet, og den sjansen griper jeg, sier Artan Muaremi, som er ”lærling” hos Mobile Høiden i Moss.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Håper jeg kan livnære meg av å selge bil. Det er i alle fall veldig interessant å lære om yrket. Jeg følger nøye med, og gjør det jeg kan hver eneste dag. Nå er jeg i en opplæringfase og går gjennom prosedyrer og prosesser som hører med til jobben, og etter hvert -om noen måneder kan jeg kanskje selge bil. Det gleder jeg meg til. Har vært her siden 12. januar, og lærer noe nytt hele tiden. Noe er ganske vanskelig, men dette skal jeg klare, sier 21-årige Artan.

 

En ny vei å gå

Arif Muaremi, som er Hondaansvarlig hos Mobile Høiden, kom på idéen om å ansette en ”lærling”, da en av de ansatte sluttet i bedriften.

 

-Det hadde selvsagt vært greit å fått en toppselger inn, men nå valgte vi å tenke annerledes. Snakket med daglig leder Olav Næsje, og han gikk også for dette. Artan sendte søknad og var inne til intervju. Nå håper vi å stake ut en vei sammen med Artan. Det blir mange tøffe utfordringer. I den første tiden har Artan startet ute blant bruktbilene våre for å holde dem i orden, få bort is, snø og sørge for at bilene ser fine ut. Etter hvert skal han lære å lage tilbud og være litt proaktiv med blant annet å ringe rundt til kunder. Han kan kanskje stå på egne bein allerede til sommeren, mens lærlingeprosessen fortsetter en stund til.

-Da jeg fikk sjansen var jeg ikke sen med å takke ja. Jeg har stor interesse for bil, mennesker og salg. Har tidligere jobbet med HMS-relatert telefonsalg, og synes det er interessant å prate med folk. Å skape tillit er viktig. Etter hvert skal jeg bli en god bilselger, og jeg ser for meg en fremtid i dette yrket, sier Artan Muaremi.

 

-Det er første gang vi gjør dette, så det er spennende og en fin utfordring både for Artan og oss, sier daglig leder Olav Næsje hos Mobile Høiden i en kommentar.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen