Flere taxier med alko-lås

Sigbjørn Julien, Daglig leder i Østfold Taxitjenester (venstre), Per Ove Nilsen, taxisjåfør hos Østfold Taxisentral som tester alkolås (i midten) og Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med taxinæringen hos KGK (høyre).

 

Samtlige 46 taxier i Østfold Taxitjenester installerer alkolåser.

6. mars 2018 – Østfold Taxitjenester satser på trafikksikkerhet og installerer alkolås i samtlige av sine 46 biler. Østfold Taxitjenester er Østfolds nest største taxisentral og har drosjer i 7 av 9 kommuner i indre Østfold. Kommunene som dekkes er Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg, Marker, Rakkestad, Skiptvet, Rømskog og Trøgstad. Det er KGK sin samarbeidspartner Autodata AS som har…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Sigbjørn Julien, Daglig leder i Østfold Taxitjenester (venstre), Per Ove Nilsen, taxisjåfør hos Østfold Taxisentral som tester alkolås (i midten) og Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med taxinæringen hos KGK (høyre).

 

Samtlige 46 taxier i Østfold Taxitjenester installerer alkolåser.

6. mars 2018 – Østfold Taxitjenester satser på trafikksikkerhet og installerer alkolås i samtlige av sine 46 biler. Østfold Taxitjenester er Østfolds nest største taxisentral og har drosjer i 7 av 9 kommuner i indre Østfold. Kommunene som dekkes er Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg, Marker, Rakkestad, Skiptvet, Rømskog og Trøgstad. Det er KGK sin samarbeidspartner Autodata AS som har installert Dräger Alkolås som nå er i ferd med å komme på plass i samtlige drosjer.

– Vi har fokus på våre passasjerer, og ser nå etter installering av alkolås, at systemet fungerer veldig godt. Det er ingen tvil om at dette er med å øke sikkerheten for våre passasjerer. Videre er det et godt kontrollsystem for våre sjåfører, som aldri trenger å være i tvil, når alkolås systemet er installert. Sier daglig leder Sigbjørn Julien i Østfold Taxitjenester. Fokus på sikkerhet og trygghet for våre sjåfører og deres passasjerer, er utrolig viktig for oss. Det er også grunnen til at vi nå har fått på plass en god avtale med Autodata AS som sikrer oss Dräger Alkolås.

 

Alkolåsen kan skille alkohol i utåndingsluft fra alkohol som finnes i munnskyllevann, spylervæske eller håndsprit. Som bruker kan man føle seg trygg på at feilaktige prøver grunnet ytre påvirkninger ikke registreres. Flere kommuner/fylkeskommuner, men også private bedrifter har allerede satt krav til alkolås. I tillegg stilles det krav til montering av alkolås i ulike anbud. Alkolås bidrar blant annet til endring av alkoholvaner, økt trygghet i trafikken, forebygging av ulykker, HMS, samt positiv signaleffekt til omverden.

Stortinget, vedtok den 2. juni 2015 enstemmig å innføre krav om alkolås i kjøretøy som driver persontransport. Samferdselsdepartementet har jobbet med Statens Vegvesen, om å forberede oppfølgingen av Stortingets vedtak om utforming av regelverket. Saken ligger nå til behandling i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite.

 

– Vi er svært glade for å blitt valgt som leverandør av alkolåser til Østfold Taxitjenester. KGK har også nylig inngått en stor avtale med ODI/NTI som samordner innkjøp til taxinæringen i Norge. Dermed er Dräger alkolås tilgjengelig gjennom taxinæringens felles innkjøpsordning – Norges Taxieieres Innkjøpslag AS (NTI) som er et 100 % eiet datterselskap av Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (ODI). ODI/NTI omfatter nær 5.100 medlemmer spredt over hele landet. KGK inngikk nylig også en avtale med Moss Taxi i Østfold, som har 46 biler i drift, om installasjon av alkolås i samtlige av deres biler, sier Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med taxinæringen hos KGK.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen