Nytt rekordår for Bertel O. Steen AS

Bertel O. Steen AS (bil- og eiendomskonsernet) satte ny rekord både på topp- og bunnlinje i 2017. Konsernet oppnådde en omsetnings¬rekord på 16,7 milliarder kroner (+2,4 mrd), rekordhøyt driftsresultat på 555 millioner kroner (+50 mnok) og tidenes høyeste markedsandel på 17,4% (16,4%).

I et sterkt totalmarked (201 923 kjøretøy) som er opp 2,0% i antall enheter fra 2016, har Bertel O. Steen økt med 8,4%. Konsernets totale markedsandel endte på 17,4% inkludert Kia Soul Electric importert fra Tyskland*.

– Vi er godt fornøyde med at konsernet nok et år forbedrer både omsetning, driftsresultat og markedsandel. Det leveres sterke…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bertel O. Steen AS (bil- og eiendomskonsernet) satte ny rekord både på topp- og bunnlinje i 2017. Konsernet oppnådde en omsetnings¬rekord på 16,7 milliarder kroner (+2,4 mrd), rekordhøyt driftsresultat på 555 millioner kroner (+50 mnok) og tidenes høyeste markedsandel på 17,4% (16,4%).

I et sterkt totalmarked (201 923 kjøretøy) som er opp 2,0% i antall enheter fra 2016, har Bertel O. Steen økt med 8,4%. Konsernets totale markedsandel endte på 17,4% inkludert Kia Soul Electric importert fra Tyskland*.

– Vi er godt fornøyde med at konsernet nok et år forbedrer både omsetning, driftsresultat og markedsandel. Det leveres sterke prestasjoner på mange områder: Mercedes-Benz har rundet 10.000 registrerte personbiler for første gang, Kia har aldri solgt så mange biler i Norge som i 2017 og Peugeot leverer sitt beste resultat noensinne. I tillegg er det sterkt at Bertel O. Steen Detalj, vår egeneide forhandlervirksomhet, noterer en kraftig omsetningsvekst med 26% og forbedrer resultatet til 185 mnok. Alle de store enhetene leverer godt, og vi leverer et historisk sterkt resultat i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Bjørn Maarud.

Siden 2013 har Bertel O. Steen økt omsetningen fra 9,7 til 16,7 mnok (+72%). I samme periode har resultatet økt fra 280 til 555 mnok (+98%).

– De siste årene har Bertel O. Steen hatt en offensiv og god veksttakt. En viktig faktor er at konsernet har drevet et målrettet og planlagt forbedringsarbeid for å kunne utnytte vårt fulle potensial. Våre ansatte og både egeneide og frittstående forhandlere har gjort en stor innsats som gjør at vi leverer stadig bedre kundeopplevelser og resultater. Det er et arbeid vi er stolte av og som vi skal intensivere i tiden som kommer, sier Maarud.

Investerer i digital produktutvikling

For å møte fremtidens endringer i bransjen, har Bertel O. Steen investert i utvikling av nye digitale verktøy som ytterligere skal forenkle kundenes kontakt med oss. I 2017 ble tjenesten Easly lansert – et nytt konsept som gir forbrukerne et enklere og mer forutsigbart bilhold. I løpet av året har også Bertel O. Steen utviklet nye systemer for hel-integrert online booking av både verkstedtime og prøvekjøring. Disse tjenestene lanseres tidlig i 2018 og vil gi en enklere og forbedret kundeopplevelse.

Øker i eiendom

Bertel O. Steen er en vesentlig aktør innen eiendom, og har en eiendomsportefølje på over 3 milliarder kroner. Eiendomssiden har i 2017 vært et år preget av flere viktige investeringer. Bertel O. Steen Eiendom bygger et nytt og topp moderne logistikksenter på Berger utenfor Oslo.

I Solheimveien 11-15 på Lørenskog bygges fremtidens bilanlegg i front av hovedkontoret til Bertel O. Steen. Dette arbeidet er påbegynt og vil ferdigstilles i 2019.

Fokus 2018 og fremover

Bilbransjen er inne i en kraftig endringsfase der flere teknologiske trender påvirker utviklingen. Bertel O. Steen har en klar ambisjon om å være i front slik at konsernet er posisjonert til å utnytte de mulighetene som åpner seg.

– For Bertel O. Steen gjør sterke resultater at vi står godt rustet til å møte endringene som kommer i årene fremover. Vi må gjøre to ting samtidig: Vi må ha god kontroll på kostnadene våre, og vi må ruste oss for fremtiden med investeringer i infrastruktur, kompetanse og digital produktutvikling. Dette vil være hovedfokus for oss i 2018 og fremover, sier Bjørn Maarud.

* I 2017 importerte Bertel O. Steen 2103 nye Kia Soul Electric fra Tyskland for å møte markedsbehovet i Norge. Disse registreres som bruktimport i statistikken til OFV (Opplysningsrådet for veitrafikken AS).

Artikkelen fortsetter under annonsen