Mål om selvkjørende biler

Bosch og Daimler går sammen for å fremme utviklingen av autonome biler. De to selskapene har inngått en utviklingsavtale for å få SAE Nivå 4-biler og førerløse biler (SAE Nivå 5) på veien i begynnelsen av det neste tiåret. Målet er å utvikle programvare og algoritmer til systemet som er nødvendig for at autonome biler skal bli en realitet innen kort tid. Prosjektet kombinerer Daimlers bilekspertise med system- og maskinvareekspertisen til Bosch. Synergieffeken vil bidra til tidligst mulig innføring av sikre førerløse serieproduksjonsbiler.

Bilen kommer til sjåføren

Ved å innføre autonome biler til bymiljøet, håper Bosch og Daimler…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bosch og Daimler går sammen for å fremme utviklingen av autonome biler. De to selskapene har inngått en utviklingsavtale for å få SAE Nivå 4-biler og førerløse biler (SAE Nivå 5) på veien i begynnelsen av det neste tiåret. Målet er å utvikle programvare og algoritmer til systemet som er nødvendig for at autonome biler skal bli en realitet innen kort tid. Prosjektet kombinerer Daimlers bilekspertise med system- og maskinvareekspertisen til Bosch. Synergieffeken vil bidra til tidligst mulig innføring av sikre førerløse serieproduksjonsbiler.

Bilen kommer til sjåføren

Ved å innføre autonome biler til bymiljøet, håper Bosch og Daimler å forbedre trafikkflyten og øke sikkerheten på veien. Teknologien vil blant annet gjøre bildeling til en mer attraktiv mobilitetsløsning, samtidig som det åpner en ny transportform for de som ikke har førerkort eller egen bil. Det viktigste målet med prosjektet er å ha et produksjonsklart system på plass for selvkjørende biler til bymiljøer. Tanken bak er at bilen skal komme til sjåføren, ikke omvendt. Innenfor et gitt område av byen, vil kundene kunne bestille en selvkjørende bil via sin smarttelefon.

Artikkelen fortsetter under annonsen