Kan gjøre bilturen tryggere

Continentals berøringsskjerm med 3D-elementer gjør at man kan operere skjermen uten å ta blikket vekk fra veien.

 

Mange mener touchskjermenes inntog i moderne biler kan ha en negativ effekt på trafikksikkerheten. Det problemet kan løses ved hjelp av Continentals nye 3D Touch Surface-skjerm.

Continental har utviklet en helt ny berøringsskjerm som kalles 3D Touch Surface Display. Den skal løse den store utfordringen med dagens berøringsskjermer i bil – at man må ta øynene bort fra veien for å se hva man gjør.

Ved hjelp av strategisk plasserte forhøyninger i skjermen kan føreren enkelt bruke de viktigste funksjonene…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Continentals berøringsskjerm med 3D-elementer gjør at man kan operere skjermen uten å ta blikket vekk fra veien.

 

Mange mener touchskjermenes inntog i moderne biler kan ha en negativ effekt på trafikksikkerheten. Det problemet kan løses ved hjelp av Continentals nye 3D Touch Surface-skjerm.

Continental har utviklet en helt ny berøringsskjerm som kalles 3D Touch Surface Display. Den skal løse den store utfordringen med dagens berøringsskjermer i bil – at man må ta øynene bort fra veien for å se hva man gjør.

Ved hjelp av strategisk plasserte forhøyninger i skjermen kan føreren enkelt bruke de viktigste funksjonene uten å flytte blikket. På årets CES-messe i Las Vegas ble nyvinningen tildelt ”Best of Innovation”-prisen i kategorien for lyd og bilde i bil.

– Vår nyeste skjermløsning kombinerer tre elementer: Design, sikkerhet og brukeropplevelse. 3D-skjermen gir mulighet for spennende design samtidig som det gjør bilturen tryggere ved at føreren kan fokusere på veien. CES Innovation-prisene hedrer produkter som viser frem det beste innen design og ingeniørkunst, så vi er veldig stolte av å ha mottatt denne prisen, sier sjef for Continentals avdeling for instrumentering og menneske-maskin-grensesnitt, Dr. Frank Rabe.

Brukernes økte etterspørsel etter nye funksjoner og digitalt innhold gjør at skjermene i biler blir stadig større. Disse er ideelle for å vise frem digitalt innhold på en fleksibel måte, men verken brukervennligheten, sikkerheten eller designmulighetene for bilfabrikantene er optimale. 3D-elementene i Continentals nye skjerm løser imidlertid alle disse problemene ved å muliggjøre merkespesifikt design kombinert med elementer brukerne faktisk kan føle seg frem til. I tillegg kan skjermen utstyres med haptisk tilbakemelding ved berøring – noe som vil gjøre det enda enklere å operere skjermen uten å se på den.

Sjåføren kan bruke de berøringssensitive 3D-feltene på siden til å styre funksjoner som volum og temperatur uten å måtte navigere vekk fra skjermbildet som brukes. I midten av skjermen finner man virtuelle knapper som endres basert på hva skjermen viser, og som enkelt kan brukes uten å flytte blikket. Den haptiske tilbakemeldingen forteller også sjåføren når fingeren har beveget seg fra én knapp til en annen, og sørger dermed for en ytterligere forenkling av betjeningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen