Cactus setter ny komfortstandard

Citroën C4 Cactus har blitt betydelig oppgradert, og blir blant annet første bil på det europeiske markedet utstyrt med Citroëns nye Progressive Hydraulic Cushions støtdempere.

 

Etter lanseringen av nye C3 i 2016 og SUV-offensiven med C3 Aircross og C5 Aircross tidligere i år, fortsetter Citroën nå sin produktoffensiv med C4 Cactus. Den nye modellen kombinerer den unike personligheten fra den tidligere C4 Cactus med den klasseledende komforten kundene kjenner fra C4. I tillegg kan den nye modellen leveres med inntil 12 førerassistentsystemer, tilkoblingsløsninger, moderne motorer og et eksklusivt design.

 

Med en ny og bredere front, redesignede skjermer og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Citroën C4 Cactus har blitt betydelig oppgradert, og blir blant annet første bil på det europeiske markedet utstyrt med Citroëns nye Progressive Hydraulic Cushions støtdempere.

 

Etter lanseringen av nye C3 i 2016 og SUV-offensiven med C3 Aircross og C5 Aircross tidligere i år, fortsetter Citroën nå sin produktoffensiv med C4 Cactus. Den nye modellen kombinerer den unike personligheten fra den tidligere C4 Cactus med den klasseledende komforten kundene kjenner fra C4. I tillegg kan den nye modellen leveres med inntil 12 førerassistentsystemer, tilkoblingsløsninger, moderne motorer og et eksklusivt design.

 

Med en ny og bredere front, redesignede skjermer og dører, samt en ny hekk hvor man finner LED-lykter med 3D-effekt, bryter nye C4 Cactus mange av tradisjonene i den ellers konservative kompaktbilklassen. Akselavstanden på 2,6 meter, kombinert med korte overheng, sørger for en lettmanøvrert bil – samtidig som det bidrar til god innvendig plass.

 

Til tross for en rekke nye designdetaljer har nye C4 Cactus flere elementer som umiddelbart identifiserer merketilhørigheten. Det populære Airbump-panelet på dørene er på plass, og det samme er det flytende taket og den heltrukne vinduslinjen. Med 31 ulike muligheter for personalisering, inkludert ni eksteriørfarger og fire fargepakker, har kundene mulighet til å skape en bil som passer egen smak.

 

Ny komfortstandard
Ved å ta i bruk alle komponentene i Citroëns Advanced Comfort-program løfter nye C4 Cactus standarden for komfort i kompaktklassen betraktelig. Citroën har lange tradisjoner når det kommer til understellskomfort og innovative løsninger, og C4 Cactus er siste eksempel på nettopp dette. Ved hjelp av understellet med den helt nye Progressive Hydraulic Cushions-teknologien filtrerer C4 Cactus effektivt vekk ujevnheter i veien og gir passasjerene følelsen av å sitte på et flygende teppe. Bilen blir også den første i verden som leveres med de nye Advanced Comfort-setene med økt sittekomfort. Kombinert med vesentlig forbedret støydemping sørger disse nyhetene for å gjøre C4 Cactus klasseledende på komfort.

 

Førerassistentsystemer bidrar også i stor grad til komforten, og nye C4 Cactus kan skilte med 12 ulike systemer som gjør kjøreturen enklere og tryggere. Systemene tar i bruk det nye, heldigitale brukergrensesnittet og er første steg på veien mot en selvkjørende fremtid. Blant systemene som kan leveres er Active Safety Brake, skiltgjenkjenning, filskiftevarsling, blindsoneovervåkning og Driver Attention Alert.

 

Nye C4 Cactus kan også leveres med intuitive løsninger for tilkobling som sørger for å opprettholde koblingen til det digitale universet – selv på veien. En syvtommers berøringsskjerm i dashbordet kan utstyres med siste generasjon Citroën Connected Nav med 3D-kart og stemmestyring av en rekke funksjoner. Det er også mulig å speile skjermen fra smarttelefonen ved hjelp av Android Auto, Apple CarPlay eller MirrorLink.

 

Bilen kan leveres med tre ulike bensinmotorer og én dieselmotor på 100 hestekrefter ved lansering. Høsten 2018 vil den være tilgjengelig med to dieselmotorer. Alle bensinmotorene er tresylindrede PureTech-motorer som byr på gode ytelser i kombinasjon med lavt forbruk. Innstegsmodellen yter 82 hestekrefter i kombinasjon med manuell girkasse, mens de to andre bensinmotorene har turbo og yter 110 eller 130 hestekrefter. Modellen med 110 hestekrefter kan leveres med femtrinns manuell girkasse eller en EAT6 automatgirkasse. PureTech 130-motoren leveres i kombinasjon med en sekstrinns manuell girkasse.

 

Tekniske data
Lengde: 4,17 m.
Bredde: 1,71 m.
Høyde: 1,48 m.
Akselavstand: 2,60 m.
Bagasjeromsvolum: 358 l.

Artikkelen fortsetter under annonsen