Ford skal lage smarte benker

Sammen med Strawberry Energy vil Ford bygge hele 20 smarte parkbenker rundt i Londons gater. Ved hjelp av gratis solenergi vil fotgjengere på farten få muligheten til en pust i bakken, gratis Wi-Fi og lading av mobiltelefonen.

– I Ford er vi opptatt av at fremtidens by skal gjøre folk glade, trygge og at de skal kunne være tilkoblet internett når de ønsker det. Derfor ser vi på en rekke forskjellige tiltak for hvordan gatebildet kan planlegges for både å gå, sykle, kjøre, reise kollektivt og å være sosiale. Vi vil selvsagt også tilpasse løsningene til næringslivets behov.…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med Strawberry Energy vil Ford bygge hele 20 smarte parkbenker rundt i Londons gater. Ved hjelp av gratis solenergi vil fotgjengere på farten få muligheten til en pust i bakken, gratis Wi-Fi og lading av mobiltelefonen.

– I Ford er vi opptatt av at fremtidens by skal gjøre folk glade, trygge og at de skal kunne være tilkoblet internett når de ønsker det. Derfor ser vi på en rekke forskjellige tiltak for hvordan gatebildet kan planlegges for både å gå, sykle, kjøre, reise kollektivt og å være sosiale. Vi vil selvsagt også tilpasse løsningene til næringslivets behov. Fords smarte benker passer perfekt inn i en slik verden hvor vi i stadig større grad er online, sier sjef for Ford Smart Mobility i Europa, Sarah-Jayne Willians.

Måler lokalutslipp og støynivå

De avanserte parkbenkene kan også måle støynivå, CO2-utslipp, fuktighet og temperatur. Denne informasjonen vil være gratis tilgjengelig for alle, også de lokale myndighetene der hvor benkene er utplassert.

Det er Fords håp at dette kan gi verdifulle innspill før fremtidige beslutninger tas.

– Fords smarte parkbenker i bydeler som Islington, Lewisham og Southwark vil sørge for at folk fortsatt kan gå rundt i London by uten å være redde for gå tom for strøm til mobiltelefonen eller være på nett, sier gründer og sjef for Strawberry Energy, Miloš Milisavljević.

Gratis bruk

Både ladingen av mobiltelefonen, som kan gjøres med ledning eller trådløst, og Wi-Fi er gratis. For de som bruker parkbenkene vil det også legges opp til en mulighet for å donere penger til veledige formål som kreftsaken, mental helse og lignende. Ford Motor Company Fund vil deretter gi like mye som parkbenkbrukerne, opp til 10 000 pund, til hvert av de veledige formålene.

Artikkelen fortsetter under annonsen