Verdenspremiere for Volkswagen ID.7 GTX fastback

Volkswagen ID.7 GTX fastback er den sjette GTX-modellen som lanseres fra Volkswagen: – Bilen kompletterer vår GTX-lineup, og er et ypperlig alternativ til de som leter etter en romslig og sikker bil med svært effektiv forflytningshastighet, sier Sølve Kværn.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
GTX er den høyeste utstyrsvarianten som kan bestilles på Volkswagens ID.-modeller, og kommer med flere særpreg både innvendig og utvendig. I dag har ID.7 GTX fastback verdenspremiere.

– Bilen kompletterer vår GTX-lineup, og bilen er et ypperlig alternativ til de som leter etter en romslig og sikker bil med svært effektiv forflytningshastighet, sier Sølve Kværn, midlertidig leder for Volkswagen personbil i importør Harald A. Møller AS.

– Med det siste tilskuddet til ID.-familien kan kundene velge akkurat den ID.7-versjonen som passer de, både som fastback og som stasjonsvogn, legger han til.

Effektiv drivlinje
Bilen har naturligvis mye til felles med ID.7 GTX stasjonsvogn, som hadde verdenspremiere i midten av mars. ID.7 GTX stasjonsvogn har et bagasjerom som rommer inntil 605 liter, og med den store innvendige plassen og lange rekkevidden er den allerede pekt ut som en fullelektrisk familiefavoritt i det norske markedet.

ID.7 GTX fastback kommer Volkswagens nye 86 kWh høyvoltsbatteri (netto). Elmotorene på hver aksel sørger for en effektiv drivlinje, og bilen har inntil 340 hestekrefter. GTX-versjonen av ID.7 fastback vil ha inntil 592 kilometer rekkevidde (WLTP), og Volkswagens 4MOTION firehjulstrekksystem er også på plass. Med hurtiglading på inntil 200 kW kan ladetiden fra 10-80 prosent gjøres unna raskere enn 30 minutter under optimale forhold. ID.7 GTX har også mulighet for forvarming av høyvoltsbatteriet.

GTX-kjennetegn
Som for de andre ID.-modellene er det spesifikke GTX-kjennetegn å finne også på ID.7 GTX fastback, som sorte høyglanslakkerte paneler og 20-toms Skagen-felger. Fronten består også et særegent design med nye kjørelys som vil være gjenkjennbart fra alle GTX-er på tvers av Volkswagens modellportefølje.

Det samme gjelder for innsiden, hvor GTX-betegnelsen går igjen både i ratt og seter, hvor sistnevnte kombinerer komfort og sportslighet på en perfekt måte. Røde kontrastsømmer er også fremtredende på innsiden av bilen, og både taktrekk, tekstiler og tepper er i stor grad produsert av resirkulerte materialer.

Som alle andre GTX-modeller kommer også ID.7 GTX fastback svært godt utstyrt i standard utførelse, og sikkerheten er som i alle Volkswagen-modeller i høysetet. ID.7 ble i fjor kåret til «Best in class» av det tyske uavhengige automobilforbundet «ADAC» med en historisk høy toppscore innen sikkerhet, komfort og effekt.

– Vi vil åpne for bestilling av både ID.7 GTX fastback og ID.7 GTX stasjonsvogn i løpet av kort tid, noe vi naturligvis gleder oss veldig til, avslutter Kværn.

Artikkelen fortsetter under annonsen