Ford Transit Connect avduket

 

Ford Pro avduket i dag den nye generasjonen av en av sine mest solgte varebiler i Norge, Transit Connect. Nå er hele den svært populære Transit-familien totalfornyet og elektrifisert.

 

– Nye Transit Connect har blitt mye bedre på mange av de punktene vi vet våre varebilkunder setter pris på. Den har fått et større lasterom, et hi-tech-førermiljø og det siste av avanserte førerassistanseteknologier. Den kompakte varebilen blir også tilgjengelig med firehjulstrekk, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

 

Nye Transit Connect kommer som en godt utstyrt Trend-variant og en meget godt utstyrt Limited-variant, blant…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Ford Pro avduket i dag den nye generasjonen av en av sine mest solgte varebiler i Norge, Transit Connect. Nå er hele den svært populære Transit-familien totalfornyet og elektrifisert.

 

– Nye Transit Connect har blitt mye bedre på mange av de punktene vi vet våre varebilkunder setter pris på. Den har fått et større lasterom, et hi-tech-førermiljø og det siste av avanserte førerassistanseteknologier. Den kompakte varebilen blir også tilgjengelig med firehjulstrekk, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

 

Nye Transit Connect kommer som en godt utstyrt Trend-variant og en meget godt utstyrt Limited-variant, blant annet med 17 tommers aluminiumsfelger, og fås i både lang og kort utgave.

 

– Sammen med nye Transit Courier og den kommende elektriske E-Transit Courier betyr dette at vi har vårt beste utvalg av kompakte varebiler noensinne. Legger vi til nye Transit Custom, Transit 2T, som begge er tilgjengelig i elektriske varianter, i tillegg til nye Ranger så er det få andre som kan vise til en tilsvarende bredde i sitt sortiment. Med god støtte fra Ford Pros support og software for å bedre produktiviteten til våre nyttekjøretøykunder, er dette en uslåelig pakke, sier Markussen.

 

Bedre kapasitet og lavt drivstofforbruk

Den tredje generasjon Transit Connect har bedre kapasitet – med et lastevolum på hele 3,7 m3eller 3,1 m3 – avhengig av om du velger den lange eller korte varianten. Mens maksimal nyttelast er 820 kg*, er også den maksimale hengervekten på 1500 kg** konkurransedyktig.

 

Den kan fås med en 2.0-liters EcoBlue turbodieselmotor med enten 122 HK eller 102 HK. Det nye firehjulstrekksystemet fås i kombinasjon med 122 HK-motoren og en 6-trinns manuell girkasse. En 7-trinns automatgirkasse kan også leveres med den samme motoren med forhjulstrekk. 102 HK-varianten kommer med 6-trinns manuell girkasse og forhjulstrekk. Ford Pro forventer et drivstofforbruk helt ned mot 0,48 l/mil.

 

For mer informasjon, bilder og video om nye Transit Connect: KLIKK HER

 

Ladbar hybrid med rekkevidde på opptil 110 km

For første gang kan Transit Connect fås som ladbar hybrid med et mål om en helelektrisk rekkevidde på opptil hele 110 km. Den kan også hurtiglades (DC-lading) med en hastighet på inntil 50kW.

 

Transit Connect ladbar hybrid har en 1.5-liters EcoBoost-motor som sammen med et batteri og en elektrisk motor leverer 150 HK og et dreiemoment på 350 Nm. Maksimal nyttelast er 770 kg*, mens tillatt tilhengervekt vil være 1400 kg**. Den vil kunne lades på en 50 kW DC-hurtiglader – eller med ombordladeren på 11 kW AC.

 

Heldigitalt og moderne førermiljø

Nye Transit Connect kommer med mye teknologi, blant annet et heldigitalt 10-tommers instrumentpanel som standard. I kombinasjon med den sentralt plasserte 10-tommers berøringsskjermen – som også kan fås med «Tilkoblet navigasjon» – har du en moderne, produktiv og stilig arbeidsplass.

 

Trådløs Android Auto og Apple CarPlay er også tilgjengelig. Velger du Limited får du også med trådløs lading av mobiltelefonen som standard. Det er enkelt å lade større enheter som bærebare PC-er fordi USB-utgangene i kupeen gir opptil 45 watt.

 

I kombinasjon med varme i rattet kan kundene velge alternative forseter godkjent av den tyske organisasjonen for rygghelse (Aktion Gesunder Rücken (AGR)). Med disse får du fireveis elektrisk regulerbare korsryggstøtte og justerbar forlenget benstøtte for optimal komfort.

 

Ryggehjelp med henger og flere systemer for å forhindre kollisjon

Som standard er flere avanserte førerassistansesystemer som antikollisjonssystem med automatisk nødbrems, kollisjonsvarsling unnamanøvreringsassistent og veikryssassistent for å forhindre eller redusere konsekvensene av kollisjoner med andre trafikanter.

 

Et ryggekamera og et blindsoneinformasjonssystem med varsel for kryssende trafikk er standard på Limited. Det er også den innovative teknologien, «Varsel ved utgang», som skal forhindre at fører eller passasjer åpner døren og treffer forbipasserende trafikanter.

 

Nye Transit Connect er også tilgjengelig med andre teknologier. Med Pro Trailer Backup-assistenten blir rygging med tilhenger langt enklere fordi du kan overvåke ryggingen fra skjermen inni bilen og manøvrere ved hjelp av et eget roteringshjul.

 

Ford Pro: Økt produktivitet og reduserte eierkostnader

Med støtte fra Ford Pro kan eiere av nye Transit Connect øke produktiviteten ved å maksimere oppetiden og redusere eierkostnadene. Den nye modellen har en egen løsning for flåtekunder som gjør at den kan kobles sammen med Ford Pro Telematics software-løsninger.

 

Ford Pro leverer også støtte for vedlikehold, som Mobil service hvor hele 70% av kundenes behov for service og reparasjoner kan løses når og hvor det passer dem best. Ifølge en stor britisk flåtekunde reduserte Mobil service nedetiden fra tre dager til så lite som to timer for den samme jobben.

 

Ford Pro har mer enn 200 partnere i sitt godkjente Ford Pro Convertor-nettverk i Europa. Disse kan levere populære ombygginger av kompakte varebiler, inkludert kjøle- og innredningsløsninger, med teknisk støtte og godkjenning av Ford Pro Special Vehicles. De får også den samme garantien som Ford Pro-biler som kommer direkte fra fabrikken.

 

Produksjonsstart våren 2024: Totalfornyet og elektrifisert hele Transit-familien

Produksjonen av nye Transit Connect starter i løpet av våren 2024. De første leveringene av variantene med diesel og forhjulstrekk skal etter planen skje til sommeren, mens Transit Connect ladbar hybrid vil være på plass senere i år. Varianter med firehjulstrekk vil være klare for levering tidlig i 2025.

 

Med lanseringen av Transit Connect ladbar hybrid kan Ford tilby alle Transit-modellene som elektrifiserte eller helelektriske varianter. Mens E-Transit allerede leder an salget i sitt segment, ble det også rett før jul i fjor åpnet for bestilling av den helelektriske varianten av Europas mest solgte varebil i 1-tonnssegmentet, E-Transit Custom. Snart åpnes det også opp for bestilling av den kompakte helelektriske varebilen, E-Transit Courier.

 

 

* Maksimal nyttelast varierer og er basert på tilbehør og kjøretøyets konfigurasjon

** Maksimal tilhengervekt varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen