Bilsimulator hjelper pasienter

 

En prisvinnende Ford-utviklet bilsimulator brukes nå for å hjelpe pasienter tilbake som sjåfører etter ulykker som har ført til store ryggmargsskader.

 

Bilsimulatoren brukes til å bryte de psykologiske barrierene det ofte er å sette seg inn i en bil og kjøre etter en ulykke. Den benyttes nå regelmessig for å hjelpe pasienter med ryggmargsskader ved National Hospital for Paraplegics i Toledo i Spania.

 

Sykehuset fungerer som et nasjonalt kompetansesenter for forsking, utvikling og trening for å komme tilbake etter ryggmargsskader. Rehabiliteringen kan være en lang prosess – både fysisk og psykisk.

 

– Vi er veldig stolte…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

En prisvinnende Ford-utviklet bilsimulator brukes nå for å hjelpe pasienter tilbake som sjåfører etter ulykker som har ført til store ryggmargsskader.

 

Bilsimulatoren brukes til å bryte de psykologiske barrierene det ofte er å sette seg inn i en bil og kjøre etter en ulykke. Den benyttes nå regelmessig for å hjelpe pasienter med ryggmargsskader ved National Hospital for Paraplegics i Toledo i Spania.

 

Sykehuset fungerer som et nasjonalt kompetansesenter for forsking, utvikling og trening for å komme tilbake etter ryggmargsskader. Rehabiliteringen kan være en lang prosess – både fysisk og psykisk.

 

– Vi er veldig stolte av dette samarbeidet. Mange av dem som bruker dette verktøyet vil være bedre forberedt både fysisk og psykisk til å kjøre bil igjen, takket være den nye Ford Adapta-teknologien vi nå har tatt i bruk med denne bilsimulatoren, sier toppsjefen i Ford Spania, Jesús Alonso.

 

Bruker teknologi fra Ford-tilpassede biler

Ford Adapta er et spansk prosjekt hvor Ford tilpasser biler til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det er denne teknologien som brukes i simulatoren. Dette hjelper pasientene med å venne seg til følelsen av å kjøre bil igjen, og er også en måte å lære seg å bruke de tilpassede kontrollene på.

 

Det å bruke et ratt med håndtak for akselerasjon og bremse uten pedaler er for de fleste sjåfører en ukjent opplevelse. Muligheten til å prøve ut dette med simulatorene i et trygt virtuelt miljø kan bygge selvtillit og hjelpe brukerne med å forestille seg hvordan det er å komme bak rattet igjen.

 

Mustang Mach-E: Fords første tilpassede helelektriske bil

Tidligere i år lanserte Ford Spania Mustang Mach-E Ford Adapta. Dette er Fords første helelektriske bil utviklet spesielt for personer med redusert mobilitet. Kontrollene som brukes i simulatoren er de samme som står i den tilpassede Mustang Mach-E. Til og med instrumentpanelet på skjermen i det virtuelle miljøet er likt – for å gjøre overgangen fra det virtuelle til det virkelige så liten som mulig, og dermed enkelt for de som skal starte med å kjøre tilpassede biler.

 

Se video fra bruken av bilsimulatoren her:

https://www.youtube.com/watch?embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.mynewsdesk.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjQsMTY0NTAz&feature=emb_share&v=rDuXs4qvlSo

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen