Nytt digitalt verktøy gir tidsbesparelser

 

Med digitalt kalibreringsverktøy kan man nå kalibrere bilens ADAS-systemer ved hjelp av en app og projektor. Online-verktøyet gjør prosessen raskere, enklere og mer fremtidsrettet.

 

Med avansert skiltgjenkjenning, adaptive fartspiloter og automatiske nødbremsesystemer er moderne biler i langt større grad enn tidligere fylt opp med elektronikk. Disse avanserte førerassistentsystemene stiller sikkerhetsmessige krav til mekanikerne i forhold til kalibrering, og dette krever spesielt måleutstyr på det enkelte bilverkstedet.

 

Kalibrering av radar og sensorer skjer enten statisk eller dynamisk, avhengig av bilmerke. Kalibreringsutstyr for statisk kalibrering tar stor plass på verkstedet, for antall kalibreringstavler er omfattende. For å øke effektiviteten…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Med digitalt kalibreringsverktøy kan man nå kalibrere bilens ADAS-systemer ved hjelp av en app og projektor. Online-verktøyet gjør prosessen raskere, enklere og mer fremtidsrettet.

 

Med avansert skiltgjenkjenning, adaptive fartspiloter og automatiske nødbremsesystemer er moderne biler i langt større grad enn tidligere fylt opp med elektronikk. Disse avanserte førerassistentsystemene stiller sikkerhetsmessige krav til mekanikerne i forhold til kalibrering, og dette krever spesielt måleutstyr på det enkelte bilverkstedet.

 

Kalibrering av radar og sensorer skjer enten statisk eller dynamisk, avhengig av bilmerke. Kalibreringsutstyr for statisk kalibrering tar stor plass på verkstedet, for antall kalibreringstavler er omfattende. For å øke effektiviteten tilbyr verktøy- og datautstyrsspesialistene Hella Gutmann et digitalt kamera- og sensorkalibreringsverktøy kalt CSC-Tool Digital, hvor kalibrering skjer via en app og en projektor.

 

– CSC Digital er utviklet for å gjøre kalibreringsprosessen raskere og enklere, og samtidig går man ikke på akkord med presisjonen, nøyaktigheten av kalibreringen er den samme som for analoge tavler, sier Lars Bertz Thomsen, administrerende direktør i Hella Gutmann i Danmark.

 

Ny appteknologi reduserer ventetiden
Innen bilbransjen er det en rask teknologisk utvikling, og produsentene slipper nye bilmodeller på markedet med kortere og kortere intervaller. Dette gjør det vanskelig for verkstedene å holde tritt med riktig kalibreringsutstyr for nye biler. Men med den nye appen og digital projektering får man raskere tilgang til nye tavler enn det som er mulig med et analogt system

 

En av de store fordelene med den nye digitale løsningen er at verkstedet ikke trenger å lagre de enkelte målene, da de lagres digitalt. Ved hjelp av en app sender man de digitale kalibreringsmålene opp på en projeksjonsskjerm, og så blir bildemønsteret oppfattet av kameraet på samme måte som et kretskort.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen