Mercedes med elektrisk luksus

Der EQS SUV auf dem Testgelände des Mercedes-Benz Werks Tuscaloosa // The EQS SUV on the test track of the Mercedes-Benz Tuscaloosa plant

 

Nye EQS SUV har et luksuriøst interiør der inntil syv personer kan nyte et høyt nivå av komfort. I forkant av verdenspremieren den 19. april, gir Mercedes-Benz nå et første glimt av innsiden.

 

– Mercedes-Benz sin elektriske portefølje vokser i et utrolig tempo, og allerede i april får vi se bildene av helt nye EQS SUV for første gang. Den store elektriske luksus-SUVen byr på opptil 7 seter, og tar med seg de beste elementene fra EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

 

Digitalisert interiør med romslige innvendige dimensjoner
Med…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Nye EQS SUV har et luksuriøst interiør der inntil syv personer kan nyte et høyt nivå av komfort. I forkant av verdenspremieren den 19. april, gir Mercedes-Benz nå et første glimt av innsiden.

 

– Mercedes-Benz sin elektriske portefølje vokser i et utrolig tempo, og allerede i april får vi se bildene av helt nye EQS SUV for første gang. Den store elektriske luksus-SUVen byr på opptil 7 seter, og tar med seg de beste elementene fra EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

 

Digitalisert interiør med romslige innvendige dimensjoner
Med sitt luksuriøse interiør kombinerer EQS SUV progressivt design og komfort slik vi kjenner igjen fra luksus-sedanen EQS. Den har romslige innvendige dimensjoner og smarte løsninger som gir en god fleksibilitet. Andre seterad er elektrisk justerbar, og den valgfrie tredje seteraden gjør at EQS SUV blir tilgjengelig som 7-seter, og tilpasser seg dermed bredden av kundenes behov.

 

Interiørdesignet følger en visjon om digitalisering, noe som er spesielt synlig med valgfrie MBUX Hyperscreen, som først ble lansert i EQS. Denne 56-tommers store, buede skjermenheten, dekker nesten hele bredden av kjøretøyets interiør. MBUX Hyperscreen smelter sammen instrumentpanelet, multimediaskjermen og passasjerdisplayet inn i et sømløst design.

 

 

CO2-nøytral batteriproduksjon for EQS SUV og EQE SUV
Produksjonen av litium-ion-batteriene for EQS SUV og EQE SUV er CO2-nøytral. Batteriene blir satt sammen til et komplett system på en 300 meter lang produksjonslinje med mer enn 70 stasjoner. Gjennom å bruke en heldigital produksjonsprosess kombineres en rekke komponenter.

 

Batterisystemet til EQS SUV bruker et modulært design, slik vi allerede har sett i EQS og EQE. Den avanserte cellekjemien inneholder nikkel, kobolt og mangan i forholdet 8:1:1. Reduksjonen av koboltinnholdet til rundt ti prosent, i tillegg til den CO2-nøytrale produksjonen av batteriene, øker bærekraften.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen