Ford Transit premiert av Euro NCAP

 

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

 

Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge – på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.

 

Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle teknologiene, inklusive automatisk nødbrems når biler, syklister og fotgjengere nærmer seg, filsentreringsteknologien, trafikkskiltgjenkjenning og førerovervåkningssystemer.

 

Den eneste modellen i segmentet med to gullutmerkelser fra Euro NCAP

Med tildelingen av «Gold Award» til E-Transit – tilbyr Ford de to eneste bilmodellene i 2-tonns segmentet…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

 

Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge – på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.

 

Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle teknologiene, inklusive automatisk nødbrems når biler, syklister og fotgjengere nærmer seg, filsentreringsteknologien, trafikkskiltgjenkjenning og førerovervåkningssystemer.

 

Den eneste modellen i segmentet med to gullutmerkelser fra Euro NCAP

Med tildelingen av «Gold Award» til E-Transit – tilbyr Ford de to eneste bilmodellene i 2-tonns segmentet med Euro NCAPs «Gold Award» for førerassistanseteknologier. Den dieseldrevne 2-T Transit mottok samme utmerkelsen i desember 2020.

 

– Det å motta denne utmerkelsen fra Euro NCAP for E-Transit er selve beviset på hvordan Ford jobber målrettet for å øke sikkerheten i alle våre nyttekjøretøy. E-Transit sine avanserte førerassistanseteknologier hjelper til med å beskytte både sjåføren og andre trafikanter. Systemene bidrar også til maksimal oppetid for bilen, samtidig som utgifter til forsikring og skader etter ulykker holdes nede, sier director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate.

 

– Setter en helt ny standard blant elektriske nyttekjøretøy

Nye E-Transit – som kommer i hele 25 forskjellige varianter – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbygningsmuligheter – har en helelektrisk rekkevidde på opptil 318 km. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil ha et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

 

– Med denne utmerkelsen setter ikke bare E-Transit en helt ny standard for elektrisk rekkevidde, pris og praktiske bruksegenskaper i klassen for elektriske nyttekjøretøy, den er også ledende når det kommer til sikkerhet. E-Transit er som skapt for norske kunder som ønsker en miljøvennlig og sikker bil som kan tilpasses deres ønsker og behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

Kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier

Det nye helelektriske klasseledende nyttekjøretøyet, som i disse dager testes i daglig bruk blant utvalgte norske kunder, kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, intelligent adaptiv cruisekontroll med trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneassistent med varsel og hjelp ved filskifte, veikryss-assistent, et 360 graders kamera og nødbremsassistent ved rygging.

 

Ledende på sikkerhetsteknologier i varebilsegmentet

I sine tester simulerte Euro NCAP føreradvarslene og den aktive sikkerhetsteknologien når E-Transit nærmet seg parkerte biler eller saktegående trafikk. De undersøkte også hvordan bilen reagerte når en bil rett foran utførte en rask nedbremsing. Testingen til det uavhengige kollisjonstestprogrammet inkluderte også bilens reaksjonsevne når et barn plutselig kom løpende ut i veibanen, og syklister og fotgjengere som kom inn i, eller krysset veibanen.

 

Alle disse forskjellige situasjonene er reelle i de urbane miljøene hvor Ford forventer at de fleste E-Transit skal brukes.

 

E-Transits «Gold Award» viser lederskapet Ford har innenfor sikkerhetsteknologi i varebilsegmentet. Transit Custom vant også en tilsvarende utmerkelse tidligere. Det gjør Ford til den eneste bilprodusenten som har fått gullutmerkelsen i 1-tonns, 2-tonns og elektrisk varebil-segmentet.

 

* Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen