IONIQ 5 er årets Bil 2022 i Tyskland

 

Et halvt år etter at IONIQ 5-salget startet i Europa har priser og de positive omtalene vært mangfoldige. Nå er det også klart at IONIQ 5 er kåret til Årets Bil for 2022 i Tyskland.

 

IONIQ 5 er vinneren av Tysklands Car of the Year-kåring for 2022 (GCOTY), og kan dermed skilte med en av de viktigste Årets Bil-titlene i Europa. I den aller siste finalerunden var en rekke tøffe konkurrenter allerede ristet av, og kampen stod mellom Hyundai IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3.

 

Under GCOTY kjemper årets viktigste nye bilmodeller mot hverandre…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Et halvt år etter at IONIQ 5-salget startet i Europa har priser og de positive omtalene vært mangfoldige. Nå er det også klart at IONIQ 5 er kåret til Årets Bil for 2022 i Tyskland.

 

IONIQ 5 er vinneren av Tysklands Car of the Year-kåring for 2022 (GCOTY), og kan dermed skilte med en av de viktigste Årets Bil-titlene i Europa. I den aller siste finalerunden var en rekke tøffe konkurrenter allerede ristet av, og kampen stod mellom Hyundai IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3.

 

Under GCOTY kjemper årets viktigste nye bilmodeller mot hverandre innenfor fem kategorier; Compact, Premium, Luxury, New Energy og Performance. En tyskspråklig internasjonal jury bestående av 20 motorjournalister tester og evaluerer bilene basert på produktegenskaper, relevans og hvor fremtidsrettede bilene er.

 

IONIQ 5 vant kategorien New Energy, og konkurrerte dermed med vinnerne i de andre kategoriene om den aller gjeveste utmerkelsen som Årets Bil for 2022.

 

– IONIQ 5 er ikke bare en enestående elektrisk bil. For oss er den toppmodellen i år, sier initiativtager og jurymedlem i GCOTY, Jens Meiners.

 

– IONIQ 5s unike kombinasjon av design, effektivitet og kjøreglede ga bilen score over gjennomsnittet i alle kategorier, og det var ingen svake punkter. I våre øyne er konseptet og batteriteknologien bak IONIQ 5 banebrytende. Selv om dette bare er en pris for Tyskland, er vi ikke i tvil om at IONIQ 5 har et globalt nedslagsfelt.

 

Meiners får støtte fra Michael Cole, som er president og toppsjef i Hyundai Motor Europe.

– At IONIQ 5 vinner denne prisen mot så gode og tøffe konkurrenter, gir oss et bevis på at vi har klart å skape en eksepsjonell bil som står frem blant konkurrentene i det europeiske bilmarkedet, sier han og fortsetter:

 

– I tillegg viser denne seieren at elektriske biler blir stadig mer relevante for kunder i hele Europa. IONIQ 5 er nå den ledende bilmodellen i vår elektrifiseringsstrategi, og den driver Hyundais nullutslippsvisjoner fremover.

 

Finalist til Årets Bil 2022 i Norge

Også i Norge har mottakelsen av IONIQ 5 vært overveldende positiv, med seksere på terningen og rekordhøye testsummer. Blant annet ga NAF Motor IONIQ 5 85 poeng, som er deres høyeste score noensinne, mens VG kalte bilen et oppkomme av en elbil og delte ut toppscore. IONIQ 5 ble også kåret til Årets Bil 2021/2022 av teknologi- og AV-magasinet Lyd & Bilde tidligere i høst.

 

Denne uken ble det kjent at IONIQ 5 er en av ti finalister til å bli Årets Bil 2022 i Norge, som deles ut av Dinside, Dagbladet og elbil24. Utfallet av finalerunden er ventet i løpet av de neste ukene.

Artikkelen fortsetter under annonsen