På vei mot helelektrisk transport

 

Norges største matbutikk på nett, Oda, vokser og styrker bilparken med 49 spesialbygde Ford Transit 2T kjølebiler. Etter planen skal dette antallet dobles i løpet av de neste månedene.

 

– Vi forsetter å vokse i antall kunder og områder for levering. Da trenger vi flere biler av høy kvalitet og driftssikkerhet. Vår transport skal alltid være så effektiv, trygg og miljøvennlig som mulig. Med avtalen med Ford, kommer vi samtidig ett skritt videre mot vårt mål om null utslipp fra transport innen 2025, sier Christopher Buer Jonassen, ansvarlig for distribusjon i Oda.

 

De første 49 Transit 2T-varebilene…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Norges største matbutikk på nett, Oda, vokser og styrker bilparken med 49 spesialbygde Ford Transit 2T kjølebiler. Etter planen skal dette antallet dobles i løpet av de neste månedene.

 

– Vi forsetter å vokse i antall kunder og områder for levering. Da trenger vi flere biler av høy kvalitet og driftssikkerhet. Vår transport skal alltid være så effektiv, trygg og miljøvennlig som mulig. Med avtalen med Ford, kommer vi samtidig ett skritt videre mot vårt mål om null utslipp fra transport innen 2025, sier Christopher Buer Jonassen, ansvarlig for distribusjon i Oda.

 

De første 49 Transit 2T-varebilene er ombygd til komplette kjølebiler av Fords sertifiserte ombyggingspartner Lafinto, og er klare for å settes inn i drift. Planen er at dette antallet skal økes til det dobbelte i løpet av de neste månedene.

– For Ford er det svært gledelig at en så profesjonell og fremtidsrettet aktør som Oda velger vår Transit 2T når de kjøper nye varebiler. Driftskostnadene og ikke minst at du får mest varebil for pengene er blant de viktigste grunnene til at Transit 2T er den mest solgte varebilen i Europa – i sitt segment – de siste årene, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

I vår ble det kjent at Oda satser i Finland og Tyskland, men vil fortsette veksten også i Norge. Ford er også leverandør av de første varebilene til satsingen i Finland.

 

Planlegger overgang til elektriske varebiler som Ford E-Transit

Oda har ambisjon om null utslipp fra transport innen 2025, men styrker og fornyer nå bilparken med Transit 2T-biler.

– Vi har et klart mål om en helelektrisk bilpark innen 2025, men det har rett og slett ikke vært mulig å få el-varebiler til vår krevende bruk i dag. For oss er Transit 2T-varebilene et viktig løft for dagens kapasitet og bilpark, og kutter utslipp på veien. Så følger vi nøye med på når vi kan få Transiter til vårt bruk på strøm, sier Jonassen.

 

Ford er en totalleverandør av nyttekjøretøy og har produkter i alle segmenter. I løpet av 2024 skal alle deres nyttekjøretøymodeller også være tilgjengelig som helelektriske og/eller ladbare hybrider.

 

Neste år kommer Ford med E-Transit, en helelektrisk varebil med rekkevidde på opptil 350 kilometer. Den har akkurat den samme gode plassen og kan spesialbygges, for eksempel som kjølebil, som dagens Transit 2T.

 

E-Transit kan tilbys i hele 25 forskjellige varianter

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle vil også bli tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter.

 

– Potensiale for E-Transit, som på mange måter representerer noe helt nytt i dette segmentet, er helt enormt i Norge. Kombinasjonen av høy lastekapasitet, lang elektriske rekkevidde, mange varianter og en rekke nye digitale hjelpemidler som hjelper eieren med å få maksimalt ut av bilen sin, er unik i dette segmentet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen