Opel med ny elektrisk varebil

Opel Movano-e (2021)

 

Når Opel i dag slipper de første bildene av sin nye Opel Movano-e er det deres første elektriske varebil i den største klassen. Den nye generasjonen Movano lanseres selvsagt også med dieselmotorer og kompletterer varebilutvalget fra Opel.

 

Klasseledende tall for både nyttelast og plass kombineres med et stort utvalg i karosserivalg, lengder og høyder. Dermed gir nye Opel Movano kundene muligheten til å finne en varebil skreddersydd til sitt behov.

– Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Når Opel i dag slipper de første bildene av sin nye Opel Movano-e er det deres første elektriske varebil i den største klassen. Den nye generasjonen Movano lanseres selvsagt også med dieselmotorer og kompletterer varebilutvalget fra Opel.

 

Klasseledende tall for både nyttelast og plass kombineres med et stort utvalg i karosserivalg, lengder og høyder. Dermed gir nye Opel Movano kundene muligheten til å finne en varebil skreddersydd til sitt behov.

– Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt alternativ også i den største klassen. Det vil selvsagt bidra til å styrke Opels posisjon i det norske varebilmarkedet, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen.

 

 

Nye Opel Movano tilbyr en løsning for alle transportbehov og med den helelektriske Movano-e på plass, tilfredsstilles det økte behovet for bærekraftige løsninger uten kompromisser, særlig i bynære områder.

 

 

Inntil 224 kilometer rekkevidde

Elmotoren i Movano-e er på 90 kW (122 hk) og med 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 110 kilometer i timen. Avhengig av behov, kan kunden velge mellom batterier på 37 kWh eller 70 kWh, noe som gir en rekkevidde på opptil 224 kilometer målt etter WLTP-syklusen for blandet kjøring.

 

 

På samme måte som for Opels øvrige elektriske varebiler, er batteriene i Movano-e plassert under gulvet, noe som sørger for at det ikke reduserer lasteplassen. Plasseringen sørger også for å gi Movano-e lavt tyngdepunkt noe som gjør den stabil både i skarpe svinger og ved sidevind.

 

 

I tillegg til elektrisk fremdrift blir også nye Opel Movano tilgjengelig med 2,2-liters dieselmotorer fra 80 kW (120 hk) til 121 kW (165 hk) og et moment på opptil 370 Nm, alle i kombinasjon med sekstrinns manuelle girkasser.

 

 

Mange valgmuligheter

Kassebilversjonen består av fire lengder og tre høyder, med en lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter. Dørene på H3-varianten er 2,03 meter høye – noe som er best i klassen. Takket være at de kan åpnes opptil 270 grader gjør de det enkelt å laste nye Opel Movano. Med en nyttelast på inntil 2,1 tonn blir nye Movanoen sterk konkurrent i segmentet for de største varebilene.

 

 

I tillegg til ferdige varianter fra fabrikk, vil også Opel Movano være en meget god basis for bygging av ulike former for spesialkonverteringer, alt fra tippbiler til campingbiler.

 

 

På samme måte som resten av varebilrekken fra Opel, vil også nye Movano få førerstøttesystemer som automatisk brems, blindsonevarsling, bakkenedkjøringsassistent og varsling om du er i ferd med å forlate kjørebanen.

 

 

Nye Movano sørger for at Opel har en av de mest moderne modellrekkene av varebiler på markedet, og sammen med Vivaro-e, og Combo-e vil Opelfå et fullt utvalg av utslippsfrie varebiler.

 

 

Etter planen vil nye Opel Movano og Movano-e være på plass rundt årsskiftet.

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen