Pass på dette!

 

I 2020 ble 58 bilførere anmeldt og 310 fikk forenklet forelegg for å kjøre for nærme bilen foran. Sjåførene overholdt ikke den såkalte tresekundersregelen.

 

Ifølge UP-sjef, Steven Hasseldal er norske bilister i all hovedsak flinke til å overholde tre sekunders regelen, men det er altså også de som ikke følger regelen. Enkelte overtredelser er så grove at man mister førerkortet.

 

Politiet kontrollerer
Hvis du ikke holder god nok avstand til bilen foran, så kan det få fatale konsekvenser både for deg og for de som sitter i bilen foran. Av den grunn er regelen viktig.

 

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

I 2020 ble 58 bilførere anmeldt og 310 fikk forenklet forelegg for å kjøre for nærme bilen foran. Sjåførene overholdt ikke den såkalte tresekundersregelen.

 

Ifølge UP-sjef, Steven Hasseldal er norske bilister i all hovedsak flinke til å overholde tre sekunders regelen, men det er altså også de som ikke følger regelen. Enkelte overtredelser er så grove at man mister førerkortet.

 

Politiet kontrollerer
Hvis du ikke holder god nok avstand til bilen foran, så kan det få fatale konsekvenser både for deg og for de som sitter i bilen foran. Av den grunn er regelen viktig.

 

Politiet benytter visuell observasjon, videopptak og tidsavstand som måleenhet, for å kontrollere om man holder tilstrekkelig avstand til forankjørende bil.

 

Ligger tynt an
Det vanker altså et forenklet forelegg, prikker i førerkortet eller anmeldelse når en fører av kjøretøy -med tillatt totalvekt under 3 500 kilo – kjører med en jevn tidsavstand til forankjørende på ett sekund eller mindre, opplyser Steven Hasseldal til Aftenposten. For fører av kjøretøy med tillatt totalvekt over 3 500 kilo, er tidsavstanden 1,5 sekunder eller mindre.

 

Foreligger det konkrete opplysninger om for liten kjøreavstand i forbindelse med trafikkuhell med personskade eller store materielle skader, ligger førerkortet tynt an. Bøter fra 6 500 kroner og oppover, samt tre prikker i førerkortet, er normalt når man blir tatt for å bryte akkurat denne regelen.

 

25 meters avstand
Huskeregelen er at tre sekunder er korrekt avstand, for de fleste betyr det å telle «ett tusen og en, ett tusen og to, ett tusen og tre».

 

Vi kan nevne at tidsavstanden på ett sekund i en fart 90 kilometer i timen tilsvarer en avstand på 25 meter. Ett sekund i en fart på 60 kilometer i timen 16,6 meter. Det betyr nok at mange bryter tre sekunders regelen.

 

 

Kjører du for nær bilen foran, så kan du i verste fall miste førerkortet.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen