Her har du en fransk komfortdrøm

Copyright William CROZES @ Continental Productions

 

Når du kombinerer det elegante i en sedan, det dynamiske i en stasjonsvogn og legger til en touch med SUV, får du nye Citroën C5 X.

 

Med C5 X tar Citroën tilbake plassen i et storbilsegment der de leverte ekstrem komfort og design gjennom fem tiår.

 

Citroën tar komfort til neste nivå med introduksjonen av Citroën Advanced Comfort aktive dempere, som ytterligere bygger videre på følelsen av et flyvende teppe.

 

Innvendig kan fører og passasjerer nyte lange turer i et lounge-inspirert interiør som byr på rikelig med plass og Citroëns patenterte komfortseter også i baksetet. Bagasjerommet…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Når du kombinerer det elegante i en sedan, det dynamiske i en stasjonsvogn og legger til en touch med SUV, får du nye Citroën C5 X.

 

Med C5 X tar Citroën tilbake plassen i et storbilsegment der de leverte ekstrem komfort og design gjennom fem tiår.

 

Citroën tar komfort til neste nivå med introduksjonen av Citroën Advanced Comfort aktive dempere, som ytterligere bygger videre på følelsen av et flyvende teppe.

 

Innvendig kan fører og passasjerer nyte lange turer i et lounge-inspirert interiør som byr på rikelig med plass og Citroëns patenterte komfortseter også i baksetet. Bagasjerommet er på hele 545 liter, noe som bør være tilstrekkelig til å dekke de fleste behov.

 

 

Tør å være annerledes

Når Citroën kommer tilbake til D-segmentet, er det med en bil som tydelig er inspirert av konseptbilen CXperience Concept som ble vist på bilutstillingen i Paris for snart fem år siden.

 

Et langt panser og flytende aerodynamiske linjer kombineres med store hjul og andre designelementer som har gjort SUVene populære de siste årene. Med en akselavstand på 2,78 meter, en lengde på drøyt 4,80 og en høyde på 1,48, plasserer den seg midt i D-segmentet.

 

Som elektriske ë-C4 har den høyere bakkeklaring enn konkurrentene, ikke minst takket være relativt smale og høye 19-tommere – noe som bidrar til god oversikt og enkel ut- og innstigning, noe av det som har vært med på å gjøre SUV-segmentet populært de siste årene.

– Introduksjonen av nye C5 X gir Citroën et modellutvalg som vi bare kunne drømme om for noen år siden. C5 X er en bil som appellerer både til hjerte og hjerne i måten den kombinerer ny teknologi med komfort og praktiske løsninger, sier Ole S. Nedenes, merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen.

 

 

Praktisk og komfortabel

Citroën C5 X kommer fra start som ladbar hybrid med 225 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på over 50 kilometer. Det betyr at store deler av hverdagen kan kjøres utslippsfritt, mens langturer går helt uten rekkeviddeangst.

 

I jakten på den optimale komforten introduserer Citroën en ny måte å kontrollere de hydrauliske demperputene, noe som gir mulighet for å velge mellom tre ulike innstillinger – tilpasset ulike kjøreforhold.

 

Komfortsetene i C5 X setter en ny standard for sittekomfort, helt på høyde med hva du kan finne i din egen stue. Selv de lengste turene går uansterngt. Enten du sitter foran eller bak, har du rikelig med volum både høyde, bredde, og ikke minst med benplass.

 

Romfølelsen økes ytterligere med store vindusflater og et stort glasstak som kan åpnes. For ytterligere å øke komforten, har Citroën lagt spesielt vekt på støydemping, med akustisk laminerte vinduer både foran og bak, noe som sørger for å redusere både vei- og vindstøy maksimalt.

Praktiske løsninger er et bærende element i designet av C5 X. Derfor har den en bakluke og bagasjerom som skal tilfredsstille selv nordmenns behov for plass. Med en lasteevne fra 545 til 1640 liter, og en stor bakluke – gir den plass til alt familien trenger. Selvsagt kan bakluken åpnes elektrisk, og med foten mens du har hendene fulle.

 

 

Løfter frem ny teknologi

En ny 12-tommers berøringsskjerm introduserer et nytt infotainmentsystem der du selv bestemmer utseende og funksjonalitet, slik du kjenner det fra nettbrett. Den har også tatt med seg stemmestyringen vi først så på 1919-konseptet. Dette bidrar sammen med et utvidet head-up-display i frontruten til første steg på veien mot AR-teknologi, der du kombinerer utvidet digital informasjon med det ser rundt deg.

 

Mobiltelefoner lades enten trådløst eller via de 4 USB-C-kontaktene, mens speiling av telefonen din kan skje trådløst.

 

Citroën C5 X kommer med selvkjøring nivå 2, 360 graders kamera, sensorer som automatisk åpner og låser bilen når du nærmer deg.

 

Nye Citroën C5 X kommer fra start med bensinmotor eller som ladbar hybrid, og salget starter etter sommeren.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen