Tok nesten alle Hyundai IONIQ 5

 

Hyundai lanserte den helt nye dedikerte elbilen IONIQ 5 under en digital verdenspremiere 23. februar, og slapp samtidig priser og informasjon for lanseringsmodellen Project 45. I Norge var interessen ekstrem.

 

 

I etterkant av lanseringen av helt nye Hyundai IONIQ 5, ble det fort tydelig at den dedikerte elbilen satte nye rekorder for Hyundai. Aldri tidligere har en bil fra merket generert mer interesse fra europeiske kunder like etter lanseringen enn IONIQ 5.

 

 

Aller størst var trolig interessen blant norske kunder, som allerede før verdenslanseringen hadde vist enormt engasjement. Hele 14 000 nordmenn hadde meldt seg…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundai lanserte den helt nye dedikerte elbilen IONIQ 5 under en digital verdenspremiere 23. februar, og slapp samtidig priser og informasjon for lanseringsmodellen Project 45. I Norge var interessen ekstrem.

 

 

I etterkant av lanseringen av helt nye Hyundai IONIQ 5, ble det fort tydelig at den dedikerte elbilen satte nye rekorder for Hyundai. Aldri tidligere har en bil fra merket generert mer interesse fra europeiske kunder like etter lanseringen enn IONIQ 5.

 

 

Aller størst var trolig interessen blant norske kunder, som allerede før verdenslanseringen hadde vist enormt engasjement. Hele 14 000 nordmenn hadde meldt seg som interessenter på forhånd.

 

 

Svært mange av disse interessentene ville også reservere lanseringsmodellen IONIQ 5 Project 45, som ble sluppet i forbindelse med verdenspremieren. Bilen var tilgjengelig i et begrenset volum på 3 000 enheter for fem europeiske markeder; Frankrike, Nederland, Storbritannia, Tyskland og Norge.

 

 

Nå er fordelingen av de 3 000 bilene klar, og norske kunder stakk av med en vanvittig andel på cirka 42 prosent av volumet. Dermed kan nærmere 1 300 nordmenn stolt hente sin IONIQ 5 Project 45 allerede til sommeren.

– Responsen fra norske kunder har vært utrolig, og vi er svært glade for at så mange nordmenn fikk sikret seg en IONIQ 5 Project 45. Nå er det bare for disse kundene å glede seg til å motta en revolusjonerende elbil med flere unike og banebrytende teknologier og egenskaper, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

 

 

Han får støtte av Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen.

– IONIQ 5 er en elbil som virkelig baner veien videre, og endrer det å bruke en elbil drastisk. Takket være den helt nye dedikerte elbilplattformen E-GMP har IONIQ 5 unike elementer som kombinasjonen av lang rekkevidde og ultrarask lynlading, i tillegg til helt ny teknologi som V2L, et head-up display på 44 tommer og svært avansert sikkerhet, sier han og legger til:

– I tillegg gjør en veldig lang akselavstand på tre meter og et helt flatt gulv at man kan tenke helt nytt om interiør. Dermed har IONIQ 5 en utrolig fleksibel kupé, som blant annet har unike avslapningsseter, smart minnefunksjon for hele interiøret, og en flyttbar midtkonsoll. Alt for å gi høy komfort og muligheten til å tilpasse interiøret i langt større grad enn tidligere.

 

 

En revolusjonerende elbil

IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familie-segmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

 

 

IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og sprenger grensene for proporsjoner med sin ekstremt lange akselavstand på hele 3 000 millimeter. Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

 

 

Takket være den helt nye dedikerte elbilplattformen kan IONIQ 5 levere en banebrytende kombinasjon av lang rekkevidde og ultrarask lynlading. Bilen har støtte for lading på både 400V og 800V helt uten adaptere eller omformere, og byr dermed på verdens første multiladesystem av sitt slag.

 

 

På en 350 kW lynlader kan IONIQ 5 lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. Det tar under 5 minutter å lade opp 100 kilometer ekstra rekkevidde (WLTP).

 

 

IONIQ 5 har også unik V2L-teknologi (Vehicle to Load), som gjør at man kan lade eller benytte de fleste 220V-apparater. Eksempelvis kan man lade opp en elektrisk sparkesykkel eller sykkel i bagasjerommet mens man kjører, eller gi strøm til elektriske apparater om man er på camping.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen