Mobilitetskonsept for ekstreme omgivelser

 

SEOUL / MOUNTAIN VIEW, California,10. februar 2021: Hyundai Motor Group – Kia, Hyundai og Genesis – har i dag vist TIGER, et avansert mobiltetskonsept for selvkjørende transport i vanskelig terreng. Den fungerer som et firehjulsdrevet kjøretøy, men kan også gå på ben der det er hindringer.

 

TIGER står for Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, og er utviklet av Hyundai Motor Groups New Horizons Studio i California, USA. Det er en såkalt UMV, Ultimate Mobility Vehicle.

«Kjøretøy som TIGER, og teknologien som ligger til grunn, gir oss mulighet til å utfordre vår fantasi», sier Dr. John Suh, sjef for New…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

SEOUL / MOUNTAIN VIEW, California,10. februar 2021: Hyundai Motor Group – Kia, Hyundai og Genesis – har i dag vist TIGER, et avansert mobiltetskonsept for selvkjørende transport i vanskelig terreng. Den fungerer som et firehjulsdrevet kjøretøy, men kan også gå på ben der det er hindringer.

 

TIGER står for Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, og er utviklet av Hyundai Motor Groups New Horizons Studio i California, USA. Det er en såkalt UMV, Ultimate Mobility Vehicle.

«Kjøretøy som TIGER, og teknologien som ligger til grunn, gir oss mulighet til å utfordre vår fantasi», sier Dr. John Suh, sjef for New Horizons Studio. “Vi jobber kontinuerlig med å tenke nytt rundt design og utvikling av kjøretøy, og å redefinere fremtidens behov for transport og mobilitet»

 

Designet for ekstreme omgivelser og utilgjengelig terreng
TIGERs eksepsjonelle egenskaper er designet for ekstreme omgivelser. Den kjører med drift på fire hjul, men når omgivelsene blir vanskelige felles det ut ben som den bruker til å ta seg forbi og gå over hinder. En modulær platform gir mulighet for karosserier med ulik størrelse og for ulike formål.

Et sofistikert system med hjul, utfellbare ben, 360 graders retningskontroll, og en rekke sensorer for fjernstyring. TIGER kan også kobles på ubemmandede droner (unmanned aerial vehicles, UAVs), som kan lade og frakte TIGER til utilgjengelige steder.

Et stort lagringsrom gjør at den kan benyttes til varelevering, eller frakte last som hjelpemateriell i nødsituasjoner eller ved katastrofer. Kombinasjonen av ben og hjul gjør TIGER i stand til å takle ekstreme situasjoner samtidig som lasten fraktes stabilt.

TIGER er også ideell for 360-graders evaluering av områder for eksempel når naturkatastrofer rammer, eller utforske overflaten på en annen planet.

 

Første versjon designet i Silicon Valley
TIGER X-1 er første versjon, og New Horizons Studio samarbeider tett med bedriftene Autodesk, et ledende software firma, og Sundberg-Ferar på industridesign.

Elevate, det første UMV-konseptet fra Hyundai Motor Group, hadde også utfellbare ben, og ble vist på Consumer Electronic Show (CES) i 2019. Forskjellen på Elevate og TIGER er at den første kunne ha passasjerer, mens TIGER er ubemannet.

Ved å benytte en kombinasjon av robotikk og fremdriftsteknologi på hjul forventes Elevate, TIGER og andre kjøretøy fra New Horizons Studio å redefinere mobilitet for kjøretøy.

 

 

Se video av konseptet her: Video av TIGER X-1.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen