Kona Electric med mye nytt

 

Hyundai Motor gjør en rekke oppdateringer på salgssuksessen Kona Electric. Bilen kommer i første kvartal 2021.

 

 

For å skape et enda bedre produkt har Hyundai gjort oppdateringer av både design, teknologi og praktiske løsninger.

 

 

Siden lanseringen i 2018 har Kona Electric vært en formidabel salgssuksess, som har overgått alle forventninger. Takket være en kraftfull elektrisk drivlinje, svært lang rekkevidde og et stilig SUV-design, er mer enn 120.000 Kona Electric solgt på bare to år. Av disse ruller 53.000 biler i Europa. Bilen har også vist seg som en svært effektiv elbil, og i august satt…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundai Motor gjør en rekke oppdateringer på salgssuksessen Kona Electric. Bilen kommer i første kvartal 2021.

 

 

For å skape et enda bedre produkt har Hyundai gjort oppdateringer av både design, teknologi og praktiske løsninger.

 

 

Siden lanseringen i 2018 har Kona Electric vært en formidabel salgssuksess, som har overgått alle forventninger. Takket være en kraftfull elektrisk drivlinje, svært lang rekkevidde og et stilig SUV-design, er mer enn 120.000 Kona Electric solgt på bare to år. Av disse ruller 53.000 biler i Europa. Bilen har også vist seg som en svært effektiv elbil, og i august satt Hyundai rekord med 1.026 kjørte kilometer på en enkelt lading på Lausitzring i Tyskland.

 

 

Siden mars har Hyundai også produsert Kona Electric ved selskapets tsjekkiske fabrikk, og dermed har leveringstidene for Kona Electric i Europa normalisert seg.

-Da vi lanserte Kona Electric som verdens første kompakte elektriske SUV i 2018, var bilen et stort steg fremover for elbiler i en fornuftig prisklasse, sier toppsjef for markedsføring og produkt i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

– Med nye Kona Electric, viser vi at Hyundai satser fullt ut på nullutslippsbiler. Dette gjennom å tilby våre kunder forbedrede assistanse- og sikkerhetsfunksjoner, som gjør bilen til en enda mer attraktiv pakke.

 

 

Ren og stilfull design

Nye Kona Electric har fått en rekke designoppdateringer. Gjennom å kombinere rene og elegante linjer med Konas dynamiske SUV-karosseri, har bilen fått et design som uttrykker elektrisk mobilitet samtidig som det er enda mer gjenkjennelig på veien.

 

 

Fronten har nå fått et helt lukket og rent grilldesign, og det moderne uttrykket løftes av LED-kjørelys. De nye hovedlysene har fått et skarpere design, som strekker seg rundt bilens hjørner. Lampene er høyteknologiske, og byr på full-LED teknologi. De karakteristiske hjulbuene er nå lakkert i bilens farge, og gjør bilen mer sofistikert.

 

 

Bak har bilen fått oppgradert LED-signatur, og en redesignet støtfanger. Nye Kona Electric har også blitt 25 millimeter lengre enn den forrige utgaven. Det gir et mer dynamisk utseende.

 

 

Et oppdatert interiør

Kona Electric får nå for første gang 10,25’’ heldigitalt instrumentpanel. I tillegg leveres bilen med 10,25’’ infotainment i høye utstyrsgrader. Infotainmentsystemet kombinerer multimedia- og nyttefunksjoner, inkludert Bluelink, Hyundai Live, Apple CarPlay og Android Audio. Bilen får også stemningsbelysning i fotbrønnene foran.

 

 

Lang rekkevidde

Som forgjengeren er nye Kona Electric en rekkeviddeleder, med 484 kilometer rekkevidde (WLTP).

Med 64 kWt-batteripakke har Kona Electric 204 hestekrefter, og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder. Dynamiske egenskaper og full kraft fra første sekund er sikret med 395 Nm umiddelbart dreiemoment.

Lading fra 10-80 prosent tar 47 minutter på en 100kW-ladestasjon, og bilen leveres med 11kW trefas ombordlader.

 

 

Enda mer sikkerhet

Kona Electric har hele tiden hatt en lang rekke smarte sikkerhetssystemer. I den nye utgaven oppdateres bilen med ryggeradar med kollisjonsassistent (RCCA) og blindsonevarsler med kollisjonsassistent (BCA). Begge disse systemene griper aktivt inn og bremser dersom en kollisjon er nært forestående.

Bilen har også fått varsling når bilen foran kjører av gårde i kø eller ved trafikklys (LVDA), Safe Exit Warning (SEW) som varsler om at en bil er på vei inn i blindsonen når man skal åpne dørene, og baksetevarsling (RSA) som gir varsel dersom man kan ha glemt et barn eller et dyr i baksetet.

 

 

Nye Kona Electric blir tilgjengelig i første kvartal 2021.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen