Kona Electric utnevnt til beste elbil

Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai
Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai

Hyundai Kona Electric anerkjennes som den beste elbilen til salgs blant kompakte familiebiler i tidenes første utgave av TopGear Electric Awards.

 

Etter en imponerende testrute på tvers av ni europeiske land og med 1.600 kilometer tilbakelagt er Kona Electric utnevnt til den beste elbilen på markedet blant de kompakte familiebilene. Hyundais svært populære elektriske SUV blir ikke bare anerkjent for effektiviteten og den lange rekkevidden, men også for den uanstrengte og gode kjøreopplevelsen.

 

Testen ble gjennomført i form av et 24-timersløp, med BBC TopGear Magazines sjefsredaktør Charlie Turner bak rattet. Han benyttet det europeiske hurtigladenettverket til å lade opp totalt 316 kWt i løpet av testen, og ladet til maksimalt 80 prosent for å få mest mulig kjøretid. Fra startstreken i Tsjekkia gikk turen via Tyskland, Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Frankrike, Luxembourg og Belgia, til Nederland.

– At vi nå befinner oss i en «lockdown» gjør at det å reise gjennom så mange land kan virke som en fjern drøm. For fremtiden er det likevel veldig betryggende å vite at vi med økende elektrifisering av bilparken har biler som Kona Electric, som allerede nå leverer. Selv om de fleste aldri vil legge ut på en så lang reise som vi gjorde, har vi vist at rekkeviddeangst ikke behøver å være en del av langdistansekjøring med elbil, sier Turner i TopGear.

 

Andreas-Christoph Hofmann, som er toppsjef for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, støtter Turner.

– Siden lanseringen i 2018 har Kona Electric fortsatt å overbevise som en allrounder med fornuftig prisnivå og null utslipp. Bilen kombinerer praktiske løsninger med lang rekkevidde og fantastiske ytelser. De siste oppdateringene som er gjort har blant annet gitt bedre tilkoblede tjenester og muligheten for trefase ombordlader, noe som har gjort totalpakken enda mer attraktiv. Vi synes det er veldig hyggelig at TopGear anerkjenner styrkene som ligger i Kona Electric, og denne prisen går inn i den lange rekken av anerkjennelser vi har fått for denne flotte bilen.

 

To av Norges mest populære biler

Kona Electric har vært en enorm suksess for Hyundai i Norge, og var sammen med IONIQ electric to av de ti mest solgte bilene i Norge i 2019. Så langt i 2020 er Kona Electric Norges fjerde mest solgte bil, og IONIQ electric holder stand på topp ti. Det solide salget har i år gjort Hyundai til Norges sjette største bilmerke, og ser man på rene elbiler er Hyundai Norges tredje største merke. Med en elbilandel på 93,8 prosent er Hyundai helt i tet på elektrifisering av nybilparken.

 

Fra mars åpnet Hyundai europeisk produksjon av Kona Electric i Tsjekkia, og samtidig fikk bilen økt rekkevidden til hele 484 kilometer. Kona Electric fikk i tillegg mulighet for hengerfeste, så vel som oppdatert fjæringsoppsett. Tsjekkisk produksjon har i tillegg gjort at leveringstidene på Kona Electric er kuttet drastisk, og en helt normalisert leveringssituasjon er ventet i løpet av sommeren 2020.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen