Ny Ford er klar for Norge

 

Den nye, lekre SUV-en Ford Kuga tilbyr en kombinasjon av rekordbra plass, bedre komfort og lavere drivstofforbruk, ikke minst gjennom Kuga ladbar hybrid. Nå er den tredje generasjonen av SUV-suksessen klar for Norge.

 

– Nye Ford Kuga er utviklet for å kunne tilby kundene et helt unikt mangfold av drivlinjer, klasseledende plass, det siste innen avanserte teknologier og med den ladbare hybridvarianten muligheten til å gjøre unna det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

For flere bilder, video og mer teknisk informasjon:

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Den nye, lekre SUV-en Ford Kuga tilbyr en kombinasjon av rekordbra plass, bedre komfort og lavere drivstofforbruk, ikke minst gjennom Kuga ladbar hybrid. Nå er den tredje generasjonen av SUV-suksessen klar for Norge.

 

– Nye Ford Kuga er utviklet for å kunne tilby kundene et helt unikt mangfold av drivlinjer, klasseledende plass, det siste innen avanserte teknologier og med den ladbare hybridvarianten muligheten til å gjøre unna det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

For flere bilder, video og mer teknisk informasjon: KLIKK HER

 

Nye Kuga fås både som en ladbar hybrid med 225 HK og en elektrisk rekkevidde på opptil 56 km, en mild hybrid-variant med 150 HK og en 190 HK sterk EcoBlue dieselmotor med firehjulstrekk. Til høsten kommer også en hybridversjon med firehjulstrekk og 204 HK.

Den tredje generasjonen av en av Europas mest populære SUV-er kommer i tre varianter; godt utstyrte Titanium, sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Alle med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov.

 

 

 

– Med nye Kuga som ladbar hybrid er vi veldig fornøyd med å kunne tilby våre kunder en romslig SUV med en drivlinje vi vet de har ventet på. Rekkevidden – målt etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden – vil være opptil 56 km ved kombinert kjøring og hele 68 km ved bykjøring. Det betyr at de aller fleste kan kjøre denne sportslige og svært romslige SUV-en helelektrisk med nullutslipp i hverdagen, sier Fords administrerende direktør.

 

Kuga er Fords mest solgte SUV-modell i Europa. I alt ble det solgt hele 161 400 Kugaer i 2019, en økning på nesten 5% sammenlignet med året før. Siden den ble lansert i 2008 har Ford solgt godt over en million Ford Kuga i Europa.

 

 

 

225 HK og estimert forbruk på 0,14 liter/mil

Nye Ford Kuga ladbar hybrid har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk etter WLTP-målemetoden er estimert til kun 0,14 l/mil, med et CO2-utslipp på 32 g/km. Sjåføren kan selv bestemme når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene «EV Auto», «EV Nå», «EV Senere» og «EV Lading». Prisene vil være svært attraktive for det norske markedet:

 

 • En godt utstyrt Ford Kuga Titanium ladbar hybrid med blant annet 18’’ aluminiumsfelger, oppvarmet frontrute, navigasjon, justerbare bakseter og filskiftevarsler med kantoppdagelse koster fra 399 000 kroner.
 • Den sportslige Kuga ST-Line som ladbar hybrid, med blant annet LED hovedlys, delskinnseter, premium lydanlegg fra B&O og 12,3’’ instrumentpanel koster fra 439 000 kroner.
 • Den luksuriøse og svært godt utstyrte Kuga Vignale ladbar hybrid med blant annet blendefrie LED hovedlys, head-up-display, handsfree bakluke, skinnseter og aktiv støydemping som standard koster fra 472 000 kroner.

 

Nye Kuga fås i 12 farger, inkludert de nye fargene Diffused Silver og Sedona Orange. Blue Panther er en ny farge tilgjengelig eksklusivt for Vignale-varianten.

 

 

 

Klasselende på plass for passasjerer og bagasje

Nye Kuga er 44 mm bredere og 89 mm lengre enn den utgående modellen. Akselavstanden har også økt med 20 mm. På innsiden har det gitt bredere plass i både skulder- og hoftehøyde for passasjerene både bak og foran.

Hele den bakre seteradene kan skyves frem og tilbake slik at du selv kan prioritere hvor det er viktigst med best plass. Ved å skyve setene til fremste posisjon får du et bagasjerom på hele 645 liter. Det er best i klassen. Plasseres setene i den bakre posisjonen får du bedre plass til bena enn noen andre i klassen kan by på. Oppvarmede seter er for første gang også tilgjengelig for baksetepassasjerene.

 

Integrert modem og heldigitalt instrumentpanel

For første gang kommer Kuga med FordPass Connect integrert modem – noe som bl.a. gjør bilen til et mobilt WiFi-hotspot som 10 enheter kan koble seg opp mot samtidig.

Nye Ford Kuga tilbyr trådløs lading av kompatible smarttelefoner. Mobilen kan også styres fra den 8-tommers berøringsskjermen eller ved hjelp av stemmestyring.

Et nytt 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel viser klare og høyoppløselige ikoner og bilder som gjør det enklere og mer intuitivt å bruke.

Et nytt B&O-lydsystem gir deg premium lydkvalitet. Det kraftige 575 Watts anlegget har hele 10 høyttalere og en kraftig subwoofer.

 

Første SUV på ny global plattform

Nye Ford Kuga er den første SUV-en som er bygd på Fords nye globale plattform, C2. Denne gir forbedret aerodynamikk for bedre drivstoffeffektivitet. Den reduserer også vekten på bilen med hele 80 kilo sammenlignet med utgående modell med samme drivlinje, samtidig som plassen forbedres. I tillegg er det en plattform som er designet for å forbedre bilens sikkerhet ved en eventuell kollisjon. Den har også 10 % bedre torsjonsstivhet for ytterligere å forbedre kjøredynamikken.

 

Kuga tilbyr for første gang ulike kjøremoduser for optimal ytelse under ulike kjøreforhold. I tillegg til normal, sport og økonomi har du moduser tilpasset glatt underlag, dyp snø og sand.

 

Den kommer også med et nytt og tøffere eksteriør med mer premium utseende. Panseret har blitt lengre, mens taklinjen er lavere. Tilsammen gir dette bilen en mer atletisk og energisk fremtoning.

 

Den nye arkitekturen har bidratt til å gjøre den nye SUV-en enda sikrere. Nylig ble den tildelt 5 stjerner og toppscore av det uavhengige kollisjonstestprogrammet EuroNCAP. I karosseriet til nye Kuga er det benyttet ultrasterke stålkomponenter. Sammen med intelligent design gjør det at beskyttelsen ved sammenstøt er forbedret. Ultrasterke stålrør i bilens vindusstolper og tak er ytterligere med på å forbedre sikkerheten til bilens passasjerer.

 

 

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

 

 • Antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
 • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå et eventuelt sammenstøt
 • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper)
 • Selvkjørende parkeringsassistent
 • Head-up-display
 • Unnamanøver-assistent
 • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
 • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak
 • Fords adaptive LED-lys med et avansert kamerasystem

 

Ny bremseteknologi bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.

 

Flere drivlinjer enn noen gang

– Kuga er den første Ford-modellen som tilbys med hele spekteret av sofistikerte hybrid-drivlinjer. Her finner alle en variant som passer sitt behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

 

Kuga ladbar hybrid: En elektrisk motor vil, sammen med en 2.5-liters 4-sylindret bensinmotor, levere hele 225 HK. Sammen med nye Ford Explorer ladbar hybrid blir Kuga Fords andre ladbare hybrid-SUV i Europa. Ford Kuga vil ha en ren elektrisk rekkevidde på opptil 56 km (68 km ved bykjøring) målt etter den nye – og strengere WLTP- målemetoden. Batteriet på 14.4 kWt lades opp når du kjører og det skjer blant annet ved at energi som normalt går tapt når du bremser, blir regenerert til batteriet. Forventet ladetid til 100 % fra en 230 volts kontakt er under 6 timer – eller ca 3,5 time med en ladeboks.

 

Kuga EcoBlue hybrid: Nye Ford Kuga er også tilgjengelig som EcoBlue Hybrid med 150 HK 2-liters dieselmotor i kombinasjon med en 48-volts mild hybrid-løsning som gir lavere drivstofforbruk. En integrert startmotor/generator gjenvinner og lagrer energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon og lader det 48 volts luftavkjølte batteriet. Systemet gir også motoren ekstra dreiemoment under normal kjøring og akselerasjon, samt at det driver bilens elektriske anlegg. Oppgitt kombinert forbruk etter den nye WLTP-målemetoden er 0,5 l/mil (135g/km CO2.)

 

Kuga hybrid: Til høsten kommer nye Kuga som full hybrid med firehjulstrekk som lar deg kjøre kun på elektrisitet. Her kombineres en 2,5-liters bensinmotor med en elektrisk motor, litiumion-batteripakke og en Ford-utviklet automatgirkasse. Forventet forbruk er fra 0,56 l/mil (130 g/km CO2).

 

Kuga EcoBlue: Nye Kuga kommer i vår med en 2-liters EcoBlue dieselmotor med 190 HK, trekk på alle fire og automatgir. Den har et oppgitt forbruk etter WLTP-målemetoden på 0,59 l/mil (155 g/km CO2).

 

https://www.youtube.com/watch?v=PTXGksyyhjY&feature=youtu.be

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen