Far og sønn med fokus på bruktbilsalg

Junior, Patrick Olafsen (tv.) og senior Jan Erik Olafsen i den nye bilhallen, der det står noen lekre biler for salg.

 

De eksponerer seg ikke nevneverdig, men selger bruktbil som få. Mange år i bransjen har ført til et godt rykte- og far og sønn Olafsen bygger dagene sine på fornuftig kjøp og salg av bil.

 

Senior er Jan Erik. Han har holdt på med bil siden 80-tallet, og bygget seg opp gjennom et solid kontaktnett i distriktet, i Norge, Sverige, Tyskland og til og med Japan.

 

Sønnen Patrick har brukt noen år på å lære, og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Junior, Patrick Olafsen (tv.) og senior Jan Erik Olafsen i den nye bilhallen, der det står noen lekre biler for salg.

 

De eksponerer seg ikke nevneverdig, men selger bruktbil som få. Mange år i bransjen har ført til et godt rykte- og far og sønn Olafsen bygger dagene sine på fornuftig kjøp og salg av bil.

 

Senior er Jan Erik. Han har holdt på med bil siden 80-tallet, og bygget seg opp gjennom et solid kontaktnett i distriktet, i Norge, Sverige, Tyskland og til og med Japan.

 

Sønnen Patrick har brukt noen år på å lære, og bilinteressen har ført ham opp og på siden av far. Nå har de basen sin, Invest-Auto AS på Valle i Sivløkka 1. Her selges bruktbil i prisklassen 50.000-250.000 kroner, og i år passerer Olafsens trolig 300 solgte biler.

-Vi er godt fornøyde. Hender at vi selger biler som er langt dyrere også, biler som vi har importert. Tidligere importerte vi mye mer. Nå når vi gjør det- er det gjerne litt spesielle biler det dreier seg om, biler til flere hundre tusen og over 1 million kroner. Problemet med å hente inn slike kostbare doninger er at vi gjerne blir sittende med dem i en lang periode før de kan klargjøres for salg. Det er ikke alltid like god butikk, sier Jan Erik og Patrick.

 

Star Bildeler

For Jan Erik startet bileventyret med at han kjøpte seg inn i Østsiden bilomsetning på 1980-tallet. Etter hvert fant eierne ut at de ville selge karosseri- og bildeler, og hentet inn ”vrak” fra tollauksjon i Oslo.

-Det var biler som var i dårlig forfatning og ikke ble registrert. Star Bildeler ble etablert. Etter hvert flyttet vi til et nybygg på Råbekken i 1990, og i bildeler var det penger i. Det gikk rett og slett veldig bra å importere skadde biler og hogge dem opp. Salg av bruktbiler har vi likevel holdt på med ved siden av hele tiden, og etter hvert ble det bare bruktbiler på oss, sier Jan Erik.

 

Ny bilhall

Patrick har vært med far og sett både biler og bildeler fra han var liten gutt. Nå sitter han skulder ved skulder med sin far i bygget på Valle.

-Vi kom hit i 2012. NAF holdt til i bygget tidligere. I vinter bygde vi på og har nå to haller med biler. I den nye er det plass til 22 bruktbiler og i den gamle åtte. Vi forsøker å ha rundt 50 biler for salg til en hver tid, og noen står utenfor her. Den nye hallen er vi godt fornøyd med. Det er bra å ha de fleste bilene tørt innendørs, sier Patrick.

 

-Etter på ha drevet med import i over 30 år, blir det mest å hente biler fra distriktets bilforhandlere nå. De ringer en runde til oss oppkjøpere og den med best pris får tilslaget. Det er mange om ”beinet”. Det er et tøft marked, men konkurranse er bare nyttig. Finn.no er et must i vår bransje i dag, men det kommer da folk innom og ser på bil i tillegg. Vi skaffer alle typer biler i alle prisklasser, fra både Norge og utlandet, sier Jan Erik og Patrick Olafsen med et smil, vel vitende om at det blir lange arbeidsdager også i fremtiden.

 

Ny bilhall står ferdig.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen