Volkswagen har allerede bygget 200 ID.3

Volkswagens fabrikk i Zwickau bygges om til å bli den største produksjonsenheten for elektriske biler i Europa, helt etter tidsplanen. Førserieproduksjonen av ID.3 er allerede i gang – mer enn 200 biler er allerede produsert.

 

  • Ombyggingen av Zwickau til ren elbilfabrikk går etter planen
  • Produksjonen av ID.3 starter som planlagt mot slutten av året
  • I midten av juni innledes den intensive fasen av produksjonsforberedelsene
  • Volkswagens toppleder Diess: – Zwickau kan bli en modell for omformingen av vår bransje

– Det er min klare overbevisning at Tyskland som bilnasjon må lede an også i elektromobilitet. Derfor bygger vi målrettet…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volkswagens fabrikk i Zwickau bygges om til å bli den største produksjonsenheten for elektriske biler i Europa, helt etter tidsplanen. Førserieproduksjonen av ID.3 er allerede i gang – mer enn 200 biler er allerede produsert.

 

  • Ombyggingen av Zwickau til ren elbilfabrikk går etter planen
  • Produksjonen av ID.3 starter som planlagt mot slutten av året
  • I midten av juni innledes den intensive fasen av produksjonsforberedelsene
  • Volkswagens toppleder Diess: – Zwickau kan bli en modell for omformingen av vår bransje

– Det er min klare overbevisning at Tyskland som bilnasjon må lede an også i elektromobilitet. Derfor bygger vi målrettet fabrikken i Zwickau om til det ledende stedet for elbil i Europa. Det gjør inntrykk å se hvordan medarbeiderne tar del i denne forvandlingen. Zwickau kan bli en modell for omformingen av vår bransje, sier Dr. Herbert Diess, toppleder for Volkswagenkonsernet.

I Zwickau bygges den største og mest effektive elbilfabrikken i Europa. For første gang blir en hel bilfabrikk transformert. I fremtiden vil bare elektriske biler basert på den modulære elektriske plattformen (MEB) bygges her, med en produksjonskapasitet på 330 000 biler i året.

Når en hel bilfabrikk bygges om, angår det mange ansatte. Det arbeides allerede intenst med å forberede personalet i Zwickau på de nye oppgavene. Rundt 2800 av de 8000 medarbeiderne har allerede gjennomført den foreskrevne opplæringen.

– Transformasjonen til elektromobilitet er et enormt krafttak for Volkswagen. Første fase av ombyggingen er vellykket gjennomført. Dermed er omtrent halvparten av de 1500 nye robotene til karosseribyggingen allerede i drift. Lakkavdelingen blir utvidet akkurat nå, og ombyggingen av sluttmontasjen begynner etter planen i sommer, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet i Volkswagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen