Samarbeider om nye «kei cars»

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og Nissan Motor Co., Ltd. Introduserer fire nye mini-biler i Japan. Produksjonen av de helt nye modellene Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK Wagon og Mitsubishi eK X startet 14. mars ved Mitsubishi sin Mizushima fabrikk i Kurashiki, Japan. For første gang tilbyr disse modellene selvkjørende teknologi for kjøring på motorvei.

 

NMKV er et fellesforetak mellom de to bilprodusentene og innebærer deling av avansert teknologi fra Nissan og Mitsubishi sin lange erfaring med produksjon av såkalte «kei cars». Samarbeidet startet med produksjon av førstegenerasjons modeller i 2013 og nå som alliansepartnere utvides…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og Nissan Motor Co., Ltd. Introduserer fire nye mini-biler i Japan. Produksjonen av de helt nye modellene Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK Wagon og Mitsubishi eK X startet 14. mars ved Mitsubishi sin Mizushima fabrikk i Kurashiki, Japan. For første gang tilbyr disse modellene selvkjørende teknologi for kjøring på motorvei.

 

NMKV er et fellesforetak mellom de to bilprodusentene og innebærer deling av avansert teknologi fra Nissan og Mitsubishi sin lange erfaring med produksjon av såkalte «kei cars». Samarbeidet startet med produksjon av førstegenerasjons modeller i 2013 og nå som alliansepartnere utvides samarbeidet ytterligere. Sist måned ble helt nye Nissan Livina, som deler plattform med suksessmodellen og MPVen Mitsubishi Xpander, introdusert i Indonesia.

 

De nye mini-bilene tilbyr oppdaterte ytelser, oppgraderte plattformer og drivlinje, samt nytt design. Selv om Nissan og Mitsubishi-modellene deler større komponenter, er det likevel noen markedstilpasninger merkene imellom. Modellene har salgsstart senere i mars.

 

Kei car eller keijidòsha betyr «lett bil». Biltypen har begrensninger på maksimal utvendig størrelse og motorytelse, men myndighetene gir avgiftslettelse og det gis rimeligere forsikringspremie for eier. I tillegg er det i de tettpakkede storbyene større mulighet for å få parkert.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen