Fem stjerner til Hyundai NEXO

Helt nye hydrogenelektriske NEXO fra Hyundai ble nylig testet av Euro NCAP – med knallsterkt resultat.

Hyundais helt nye NEXO setter en ny standard for hydrogenelektriske biler på en rekke områder. Blant de viktigste er sikkerhet.

Bilen ble nylig testet av Euro NCAP og mottok full femstjerners sikkerhetsrating. Bilen er en av de aller sikreste man får kjøpt uansett drivstoff, og får særlig god score for passasjersikkerheten – både for barn og voksne. I tillegg overgår de aktive sikkerhetssystemene i Hyundai SmartSense de høyeste standardene i den europeiske målestokktesten for sikkerhet.

NEXO er den første hydrogenelektriske bilen…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt nye hydrogenelektriske NEXO fra Hyundai ble nylig testet av Euro NCAP – med knallsterkt resultat.

Hyundais helt nye NEXO setter en ny standard for hydrogenelektriske biler på en rekke områder. Blant de viktigste er sikkerhet.

Bilen ble nylig testet av Euro NCAP og mottok full femstjerners sikkerhetsrating. Bilen er en av de aller sikreste man får kjøpt uansett drivstoff, og får særlig god score for passasjersikkerheten – både for barn og voksne. I tillegg overgår de aktive sikkerhetssystemene i Hyundai SmartSense de høyeste standardene i den europeiske målestokktesten for sikkerhet.

NEXO er den første hydrogenelektriske bilen som får full femstjerners sikkerhetsrating av Euro NCAP. Det svært sterke resultatet er en konsekvens av dedikert arbeid med aktiv og passiv sikkerhet, og bilens ekstremt rigide konstruksjon beskytter både alle om bord og andre trafikanter på en meget god måte.

– Femstjerners rating for NEXO i Euro NCAP er enda et bevis på vår industriledende posisjon på fremtidsrettet mobilitet, sier marked- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

– Ikke bare er vi en pioner i å bringe fremtidens mobilitet til veien allerede i dag, men bilene våre er også blant de aller sikreste. Euro NCAP-ratingen bekrefter vårt engasjement i å gi både våre kunder og andre trafikanter det aller ypperste av sikkerhet og innovative mobilitetsløsninger.

Hyundai SmartSense om bord

For å møte de strenge kravene som stilles til sikkerhet i Europa, har helt nye NEXO det aller siste av teknologi innen aktiv sikkerhet og kjøreassistanse – alt sammen under Hyundais sikkerhetsparaply SmartSense. Disse systemene bidrar kraftig til å redusere faren for en ulykker eller kollisjon, og bidrar i tillegg til økt komfort.

Bilen er naturligvis utstyrt med automatisk nødbremse med fotgjengergjenkjenning, og denne funksjonen er blant systemene som testes svært grundig av Euro NCAP. Ved hjelp av radarer bryter systemet inn i tre steg, først ved å advare sjåføren, deretter ved å styre bremsekraften ut ifra situasjonen, og til sist ved å gjøre enn fullstendig nedbremsing med maksimal bremsekraft om situasjonen krever det.

NEXO er dessuten utstyrt med filholder, som sørger for å hjelpe sjåføren med å holde bilen midt i filen i hastigheter fra 0-150 km/t. Sammen med adaptiv cruise control øker denne funksjonen sikkerheten og komforten under lengre kjøreturer betraktelig.

Hyundai har de siste årene levert svært gode resultater i Euro NCAP, og biler som i30, KONA, Tucson, Santa Fe og IONIQ er blant modellene som har oppnådd full femstjerners rating. Sistnevnte ble dessuten kåret til Best in Class på sikkerhet da den ble testet i 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen