Denne er klar for Norge

Den nye Touareg, Volkswagens flaggskip, er nylig lansert i Norge. Det er nå også åpnet for bestilling av Touareg med den mindre motoren med 231HK.

Touareg er Volkswagens største modell, med en uttrykksfull design og dynamiske kjøreegenskaper. Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell fullspekket med innovativ teknologi.

Med den nye modellen 3,0 V6TDI 231HK tilgjengelig i produktutvalget tilbys Touareg nå med en enda gunstigere innstegspris. Motoren er fortsatt en sterk V6 TDI-motor med hele 500Nm som sørger for å få den store SUVen opp til 100 km/t på raske 7,5 sekunder. To modeller tilbys nå i Norge;…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye Touareg, Volkswagens flaggskip, er nylig lansert i Norge. Det er nå også åpnet for bestilling av Touareg med den mindre motoren med 231HK.

Touareg er Volkswagens største modell, med en uttrykksfull design og dynamiske kjøreegenskaper. Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell fullspekket med innovativ teknologi.

Med den nye modellen 3,0 V6TDI 231HK tilgjengelig i produktutvalget tilbys Touareg nå med en enda gunstigere innstegspris. Motoren er fortsatt en sterk V6 TDI-motor med hele 500Nm som sørger for å få den store SUVen opp til 100 km/t på raske 7,5 sekunder. To modeller tilbys nå i Norge; 3,0TDI V6 231 hk og 3,0TDI V6 286 hk.

Startprisen på innstegsmodellen er på 863.300,- (eksklusive frakt og leveringsomkostninger, veilledende kr. 11.500 levert fra Oslo-forhandler). Nye Touareg 231HK er attraktivt utstyrt med blant annet LED Matrix, LED baklykter, 9,2″ navigasjon, 4-soners klimaanlegg og komplett skinninteriør som standard.

Nye dimensjoner og redusert vekt

Nye Touareg produseres på MLB plattformen til Volkswagen og er litt videre, litt lavere og litt lenger enn forgjengeren. De nye dimensjonene er 4,878 mm lengde (+77mm), bredde 1,984 mm (+44mm) og høyde 1,702mm (-7mm). Disse dimensjonene har en positiv effekt både på ytre dimensjoner og innvendig plass. Bilen er over 100 kg lettere på grunn av ny miks av aluminium (48%) og stål (52%).

Touareg har et bagasjeromsvolum på 810 liter som er økt med 113 liter fra forrige generasjon. Bilen kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn.

Premiere for «Innovision Cockpit»

Det er første gang Volkswagen bruker den fullt ut digitaliserte «Innovision Cockpit» i nye Touareg. De digitale instrumentene Digital Cockpit (12 tommer) og Discover Premium (15 tommer) former sammen en digital skjerm, hvor det knapt er behov for brytere. Systemet tilrettelegger for høy grad av personlige innstillinger og er svært enkelt å betjene med håndbevegelsesstyring. Skjermen på 15 tommer (1,920×1,020 piksler) har de fleste betjeninger via selve skjermen, inkludert styring av aircondition, setevarmer og eventuelt massasjeseter.

Mobiltelefoner kan lades via induktiv lading og App Connect gjør det enkelt å koble til smarttelefoner for brukervennlighet og sikkerhet. Touareg er som en smarttelefon som kan brukerinnstilles til å bli sjåførens egen Touareg.

Touareg tilbys også med Dynaudio lydsystem som ekstrautstyr, med 730 watts forsterker, som er spesiallaget for nye Touareg.

Nye assistanse, fører- og komfortsystem

Nye Touareg kommer med det største utvalget av assistanse, fører- og komfortsystemer som noensinne er integrert i en Volkswagen. Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via termisk kamera. Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres.

«Roadwork Lane Assist» bidrar til halvautomatisert kjøring i opptil 60 km/t, både ved å holde fil, samt akselerasjon og bremsing opp til 60 km/t. «Front Cross Traffic Assist» varsler om eventuell trafikk foran Touareg.

«I.Q. Light» – LED matrix frontlykter (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) lyser på eventuelle personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Informasjon kommer opp i head-up display som kommer opp rett på frontruten. Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før. Nye Touareg er en av verdens sikreste og mest komfortable biler.

Ekstrautstyr

Helt nye seter med massasjefunksjon med 8 innstillinger tilbys som ekstrautstyr. Nye Touareg kan bestilles med det største panorama soltaket som hittil er levert fra Volkswagen. Innvendig LED-lys med 30 fargevalg kan også bestilles som ekstrautstyr.

En mengde ekstrautstyr tilbys som for eksempel;

  • Traffic Jam Assist
  • Innovision Cockpit med curved Active Info Display
  • Park Assist og Trailer Assist via app
  • Night Vision
  • Firehjulsstyring
  • Aktiv luftfjæring med hydraulisk krengningsstabilisator
  • Head up display i farger og høyoppløst
Artikkelen fortsetter under annonsen