Møller Bil etablerer seg i Gøteborg

Møller Bil Sverige er i gang med å bygge et eksklusivt Audi-anlegg i Gøteborg. – Dette gir oss store muligheter til å vokse videre i det svenske markedet, sier Stein Ivan Solbakken, VD og regiondirektør for Møller Bils virksomhet i Sverige. Anlegget åpner sommeren 2019.

Møller Mobility Group har gjennom mange år bygget opp sin bilforhandlervirksomhet i Norge, Sverige og Baltikum gjennom oppkjøp og organisk vekst. Møller Bil består i dag av tilsammen 67 bilforhandlere i Norge, Sverige, Estland, Latvia og Litauen. Møller Bil etablerte seg i Sverige i 2007 og er i dag Sveriges nest største…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møller Bil Sverige er i gang med å bygge et eksklusivt Audi-anlegg i Gøteborg. – Dette gir oss store muligheter til å vokse videre i det svenske markedet, sier Stein Ivan Solbakken, VD og regiondirektør for Møller Bils virksomhet i Sverige. Anlegget åpner sommeren 2019.

Møller Mobility Group har gjennom mange år bygget opp sin bilforhandlervirksomhet i Norge, Sverige og Baltikum gjennom oppkjøp og organisk vekst. Møller Bil består i dag av tilsammen 67 bilforhandlere i Norge, Sverige, Estland, Latvia og Litauen. Møller Bil etablerte seg i Sverige i 2007 og er i dag Sveriges nest største Volkswagen-, Audi-, Škoda- og Seat-forhandlergruppering med til sammen 12 utsalgssteder i Midt-Sverige.

Møller Bil i Sverige har de siste årene skapt gode resultater og solgte i 2017 over 11 000 nye biler og 8000 brukte biler. Møller Bil Sverige satte nye omsetningsrekord i 2017 med 4,3 mrd svenske kroner og oppnådde også det beste resultatet noensinne. Fra å befinne seg hovedsakelig i Mälardalen i Midt-Sverige, er forhandlerkjeden nå på vei også til Sveriges nest største by.

– Vi er svært tilfredse med å få muligheten til å bygge en ny eksklusiv Audi-forhandler i Gøteborg. Det er en spennende by hvor det skjer mye på mange områder. At Audi-importøren valgte nettopp oss til å etablere en ny Audi-forhandler er veldig hyggelig og vi tar det som et uttrykk for at vi gjør en god jobb for Audi i det svenske markedet, sier Stein Ivan Solbakken VD og regiondirektør med ansvar for Møller Bil sin virksomhet i Sverige.

Audi-forhandleranlegget vil få en meget bra beliggenhet helt inntil E6 og rett ved Gøteborg-porten nordfra og også nært plassert sentrum.

– Anlegg blir på rundt 4700m2, beliggenheten er svært sentral hvor vi ser frem til å ønske Audi kunder velkommen til et moderne og nytt bilanlegg, sier Stein Ivan Solbakken.

Etableringen av Møller Bil i Gøteborg gir store muligheter for videre vekst i strategisk viktig område for Audi.

– Vi opplever en stabil og fin vekst og ser et stort potensial for Møller Bil generelt i Sverige og for Audi spesielt, sier Stein Ivan Solbakken.

Audi har ett solid och brett modellprogram og starter i år den størsta modelloffensiven i merkets historie. I 2019 lanseres merkets første helelektriske bil, Audi e-tron, en fullblods SUV med alt du kan forvente av en bil fra Audi.

– Fremtidens mobilitet byr på store endringer, blant annet en tiltakende elektrifisering av bilparken. Med vårt nye forhandleranlegg er vi godt posisjonert for å bygge Audi videre i det svenske markedet, sier Stein Ivar Solbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen