Ny Kia Sportage

Kia Motors viser i dag bilder av en oppgradert Kia Sportage, som kommer med en rekke forbedringer. Nytt sporty design, nytt sikkerhetsutstyr og infotainmentsystem, samt drivlinjer og motorer tilpasset fremtidens utslippsstandard.

Sportage vil være første modell hvor en ny drivlinje med 48V mild-hybrid benyttes. Drivlinjen er første ut i Kias strategi innen elektrifisering, og Kia vil med lanseringen være første bilprodusent som tilbyr hybrid, plug-in hybrid, elektrisk, og 48-volt teknologi i sin modellrange. Innen 2025 vil Kia lansere 16 nye modeller med alternative drivlinjer, inkludert fem nye hybrider, fem nye plug-in hybrider, fem elbiler, samt en brenselcelle bil som kommer…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia Motors viser i dag bilder av en oppgradert Kia Sportage, som kommer med en rekke forbedringer. Nytt sporty design, nytt sikkerhetsutstyr og infotainmentsystem, samt drivlinjer og motorer tilpasset fremtidens utslippsstandard.

Sportage vil være første modell hvor en ny drivlinje med 48V mild-hybrid benyttes. Drivlinjen er første ut i Kias strategi innen elektrifisering, og Kia vil med lanseringen være første bilprodusent som tilbyr hybrid, plug-in hybrid, elektrisk, og 48-volt teknologi i sin modellrange. Innen 2025 vil Kia lansere 16 nye modeller med alternative drivlinjer, inkludert fem nye hybrider, fem nye plug-in hybrider, fem elbiler, samt en brenselcelle bil som kommer allerede i 2020.

Kia solgte mer enn 131.000 Sportage i 2017, som er en fjerdedel av Kias totale salg i Europa. Oppgradert Kia Sportage kommer for salg i Europa i tredje kvartal i år.

Nye drivlinjer

Sportage vil få et større utvalg motorer, blant annet Kias nye ‘EcoDynamics+’ 2.0 liters dieselmotor med mild-hybrid drivlinje. EcoDynamics+ bidrar med elektrisk kraft fra et 48 volts batteri under akselerasjon, og gir også gjennom en mild-hybrid startgenerator (MHSG) mulighet til å forlenge tiden forbrenningsmotoren kan være avslått under kjøring.

CO2 utslippet kan reduseres med opp til 4% etter den nye målestandarden WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), og opp til 7% etter dagens målestandard NEDC (New European Driving Cycle).*

Dieselmotoren på 1.7 liter som leveres i dagens Sportage erstattes av en ny og effektiv 1.6 liters ‘U3’ CRDi motor, den reneste dieselmotoren fra Kia noensinne. Den nye motoren yter 115 eller 136 hk, hvor den kraftigste utgaven kan kombineres med firehjulstrekk og en syv-trinns dobbeltclutch automatkasse.

Alle drivlinjer er godkjent etter Euro 6d TEMP utslippsstandard standard.


Attraktiv SUV design

Designen har blitt enda mer sporty, med nye støtfangere, nytt design på lykter foran og bak samt nytt felgdesign. Kunder kan også velge til sidelister i krom, metallfargede skliplater, samt fem nye eksteriørfarger.

GT-Line modellene får grill i sort høyglans, skliplater i høyglans og sølv, samt sidelister og doble eksosuttak i mørk krom. LED tåkelysene med ‘ice cube’-fasong har også fått nytt design.

Innvendig har Sportage blitt oppgradert med nytt ratt og instrumentpanel, samt nye setetrekk i sort og grått stoff. I GT-Line modellene kan man i tillegg velge sort kunstskinn med røde sømmer.

Smart sikkerhetsteknologi og nytt infotainment system

Nye Sportage vil få Kias siste avanserte førerassisterte systemer som Smart Cruise Control med Stop&Go, Around View Monitor for enklere parkering og tretthetsvarsel som varsler fører ved uoppmerksomhet. Kunder i Europa kan velge mellom en 7.0 tommer berøringsskjerm eller en ny “frameless” 8.0 tommers skjerm.

*Testet i WLTP og konvertert tilbake til NEDC.

Artikkelen fortsetter under annonsen