Finner P- plassen for deg

Nå kan jakten etter ledige parkeringsplasser snart være en saga blott. I den engelske byen Milton Keynes testes det ut en ny teknologi som kan fjerne stress og spare tid.

– Det å lete etter parkeringsplasser i byer eller andre tett befolkede områder er en tidkrevende stressfaktor. Med vår teknologi for parkering ser vi en mulighet til å fjerne stresset og bruke mindre tid på parkering, sier ansvarlig for Automated Driving Europe hos Ford Research and Advanced Engineering, Christian Ross.

Bruker en dag årlig for å finne parkeringsplass

I snitt bruker sjåfører i Storbritannia en hel dag årlig…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan jakten etter ledige parkeringsplasser snart være en saga blott. I den engelske byen Milton Keynes testes det ut en ny teknologi som kan fjerne stress og spare tid.

– Det å lete etter parkeringsplasser i byer eller andre tett befolkede områder er en tidkrevende stressfaktor. Med vår teknologi for parkering ser vi en mulighet til å fjerne stresset og bruke mindre tid på parkering, sier ansvarlig for Automated Driving Europe hos Ford Research and Advanced Engineering, Christian Ross.

Bruker en dag årlig for å finne parkeringsplass

I snitt bruker sjåfører i Storbritannia en hel dag årlig på å lete etter parkeringsplasser. Det viser en undersøkelse Ford har fått utført blant 2039 britiske sjåfører.

Ford er en av samarbeidspartnerne i det store offentlige prosjektet UK Autodrive. Her har selskapet jobbet med en rekke infrastrukturprosjekter som ønsker å benytte seg av dagens avanserte bilteknologi til alles beste.

200-millioners prosjekt

Prosjektet, som har blitt støttet av det offentlige med mer enn 200 millioner kroner, forsøker nå å finne løsninger på det økende problemet med å finne parkeringsplass i europeiske storbyer.

Her jobber blant andre Ford sammen med teknologiprodusenter, lokale myndigheter og akademiske institusjoner for å utforske mulighetene selvkjørende og «tilkoblede biler» (biler som kan kommunisere med hverandre) gir.

Benytter seg av bilens parkeringssensorer

Den nye teknologien blir testet ut i den engelske byen denne uken, og baserer seg på informasjon fra parkeringssensorene som bruker parkeringsplassen. Denne informasjonen blir så videreformidlet til en skjerm hvor en kartløsning viser andre sjåfører hvor det er ledige plasser. Informasjon fra parkeringsanleggenes egne overvåkningssystemer kan også sendes til løsningen for å vise hvor det er ledige parkeringsplasser.

Tidligere har Ford og partnerne i UK Autodrive utviklet et system som varsler bilførere om hvor utrykningskjøretøy befinner seg. De har også jobbet med en ny teknologi som gjør at biler lettere skal unngå en bølge av røde lys når de kjører i områder med flere lyskryss.

Artikkelen fortsetter under annonsen