Fra hvitevarer til bilsalg hos Toyota Fredrikstad

 

Han har salgserfaring så det holder. Riktignok ikke innen bilbransjen, men som toppselger hos Elkjøp gjennom 11 år. Nå er Kjell Salamonsen i salgsteamet til Toyota Fredrikstad, og der skal han bruke salgsegenskapene han har opparbeidet seg og utviklet gjennom årene.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

-Det er jo to forskjellige ting, bil og vaskemaskiner -men noe er likt og mye jeg brukte i salgsarbeidet hos Elkjøp kan jeg ta med meg hit. Nå har jeg vært hos Toyota Fredrikstad siden november, og det har vært en skikkelig opptur. Det er gøy å lære om bilsalg og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Han har salgserfaring så det holder. Riktignok ikke innen bilbransjen, men som toppselger hos Elkjøp gjennom 11 år. Nå er Kjell Salamonsen i salgsteamet til Toyota Fredrikstad, og der skal han bruke salgsegenskapene han har opparbeidet seg og utviklet gjennom årene.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

-Det er jo to forskjellige ting, bil og vaskemaskiner -men noe er likt og mye jeg brukte i salgsarbeidet hos Elkjøp kan jeg ta med meg hit. Nå har jeg vært hos Toyota Fredrikstad siden november, og det har vært en skikkelig opptur. Det er gøy å lære om bilsalg og settes seg inn i hybridsegmentet, sier den 30 år gamle bodøværingen, som har holdt til i Fredrikstad i tre og et halvt år.

 

-Fredrikstad er en fin by å bo i. Samboeren min og jeg trives godt. Etter mange år med salg av hvitevarer synes jeg det hadde vært moro med en forandring. Da søkte jeg på en salgsjobb hos Toyota, og fikk den. I startperioden min har jeg fått mye opplæring, og jeg skal på kurs i Drammen. Har også solgt bil i denne perioden. Det var både artig og skremmende. Håper å kunne utvikle meg til en god selger her. Regner med å bli her lenge, for jeg trives allerede veldig bra med variert arbeid og gode kollegaer, sier Kjell Salamonsen.

 

30-åringen skal selge både nye og brukte biler, og gleder seg til hver dag på jobb.

-Jeg er nysgjerrig og glad i folk. Liker å prate, og har gjennom mine år i salgsbransjen innsett at det er viktig å opparbeide en tillit til kundene. En behovsanalyse for kunden som planlegger en kostbar investering av bil er helt nødvendig for å kunne komme videre, og en god dialog åpner opp for mye, mener Kjell Salamonsen.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen