Eksklusivt Norgesbesøk av supersportsbil

Med den spektakulære og dramatiske Atlanterhavsveien som kulisse, har Fords supersportsbil GT for første gang blitt kjørt på norske veier.

– Atlanterhavsveien kan ikke beskrives, men må oppleves! Det er umulig å kjøre på denne veien uten å bli berørt av en natur som er helt ubeskrivelig vakker, sier den internasjonalt anerkjente biljournalisten, Steve Sutcliff.

Han er mannen bak serien «Europe’s Greatest Driving Roads» hvor de mest spennende kjørerutene i Europa blir kjørt, for senere å bli vurdert hvilke strekninger som kvalifiserer til å bli med i programmet.

 

Måtte bryte poengskalaen for naturopplevelsen

– Jeg måtte bryte…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med den spektakulære og dramatiske Atlanterhavsveien som kulisse, har Fords supersportsbil GT for første gang blitt kjørt på norske veier.

– Atlanterhavsveien kan ikke beskrives, men må oppleves! Det er umulig å kjøre på denne veien uten å bli berørt av en natur som er helt ubeskrivelig vakker, sier den internasjonalt anerkjente biljournalisten, Steve Sutcliff.

Han er mannen bak serien «Europe’s Greatest Driving Roads» hvor de mest spennende kjørerutene i Europa blir kjørt, for senere å bli vurdert hvilke strekninger som kvalifiserer til å bli med i programmet.

 

Måtte bryte poengskalaen for naturopplevelsen

– Jeg måtte bryte poengsystemet når det gjaldt naturopplevelsen Atlanterhavsveien ga. Den måtte få 11 av 10 poeng. Hvor ellers i verden kan du faktisk se hvaler mens du sitter bak rattet, sier en svært entusiastisk programleder om kjøreopplevelsen.

Han har blant annet bakgrunn fra de to store bilmagasinene Autocar og Auto Express, og har prøvekjørt ulike bilmodeller over hele verden.

 

Stolt av besøk av supersportsbil

– Vi er selvsagt kjempestolte av at Ford valgte en av våre aller vakreste kyststrekninger til denne serien. Når det attpåtil er med en bil som representerer alt av historie, kjøreglede og teknologi som Ford kan tilby, kunne det ikke vært bedre. Dette vil forhåpentligvis også sørge for at seere i hele Europa får med seg hvor mye vakkert Norge har å by på, sier administrerende direktør for Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Senest i fjor la Ford Europa et stort arrangement med inviterte pressefolk fra hele Europa nettopp til Molde og Atlanterhavsveien.

Turen til Norge med den 655 hestekrefters sterke eksklusive supersportsbilen er det syvende programmet i rekken om de beste bilrutene i Europa. Her blir både natur, historie, gjestfrihet og de kulinariske opplevelsene som reisemålene byr på vurdert.

I løpet av programmet utroper den erfarne biljournalisten den drøyt 8 kilometer lange veistrekningen til en kjøre- og naturopplevelse av de sjeldne, selv om det til tider er vanskelig å temme villdyret av en bil han sitter i.

– Jeg er ikke sikker på om det er en noen steder som er vakrere på jorden, og jeg er heller ikke sikker på om det finnes noen vakrere veier i verden.

Alt i alt fikk Atlanterhavsveien 53 av i alt 60 poeng. Mat- og drikktilbudet trakk litt ned.

 

Le Mans-sjåfør satte banerekord med Ford GT i Norge

Målet med turen var å sette banerekord på det som skal være verdens nordligste bilbane, «Arctic Circle Raceway».

Her overlot Sutcliff rattet i supersportsbilen med toppfart på 347 km/t til Ford Chip Ganassi sjåfør og Le Mans veteran, Stefan Mücke.

Ikke overraskende satt den erfarne racerbilsjåføren ny banerekord med Ford GT på banen som ligger bare få mil fra Polarsirkelen.

– Ford GT er en ekstremt rask gatebil, men måten den er utviklet på gjør at den virkelig kommer til sin rett på bane. Det er alltid morsomt å sette en ny banerekord, men her på denne vakre banen med en så spesiell bil, smaker det ekstra godt, sier en entusiastisk Mücke.

Snart er det første norskeide eksemplaret av Ford GT i Norge. En nordmann har nemlig allerede søkt om, og fått lov til, å kjøpe den eksklusive bilen.

– Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner, forklarer Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen