Flest ulykker fredag i palmehelga

Fredag før palmesøndag skiller seg ut som ulykkesdag på vegene på Østlandet i påsketrafikken. I Østfold er det flest personskadeulykker på store utfartsveger som E6.

 – Fredag før palmesøndag er den store utfartsdagen i påska. Med flere biler på de store utfartsvegene skjer det også flere ulykker, sier avdelingsdirektør Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen, Vegavdeling Østfold.

Statens vegvesen Region øst har gått gjennom ulykker med drepte og skadde i påsketrafikken de siste ti årene fra fredag før palmesøndag til 2. påskedag. I dette tidsrommet skjedde det til sammen 102 ulykker med drepte og skadde på vegene i Østfold. En…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag før palmesøndag skiller seg ut som ulykkesdag på vegene på Østlandet i påsketrafikken. I Østfold er det flest personskadeulykker på store utfartsveger som E6.

 – Fredag før palmesøndag er den store utfartsdagen i påska. Med flere biler på de store utfartsvegene skjer det også flere ulykker, sier avdelingsdirektør Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen, Vegavdeling Østfold.

Statens vegvesen Region øst har gått gjennom ulykker med drepte og skadde i påsketrafikken de siste ti årene fra fredag før palmesøndag til 2. påskedag. I dette tidsrommet skjedde det til sammen 102 ulykker med drepte og skadde på vegene i Østfold. En person mistet livet, 11 personer ble alvorlig skadd, mens 136 fikk lettere skader.

 

Påkjøring bakfra

Med stor trafikk og mange køer er det heller ikke unaturlig at påkjøring bakfra er den vanligste ulykkestypen på den store utfartsdagen i påska. 41 prosent av ulykkene var av denne typen. Resten av året utgjør påkjøring bakfra 24 prosent av alle trafikkulykker.

– Når trafikken går tett er det ekstra viktig å holde god avstand og følge med i trafikken foran deg. Kjør bil når du kjører bil, og ikke la deg forstyrre av mobiltelefoner og andre duppeditter, sier Jensen.

 

Pakk bilen sikkert

Med bilen full av passasjerer og bagasje er det også viktig å pakke bilen på trygg måte.

– ­Ulykkesgranskerne våre ser altfor ofte at skadeomfanget øker med løse gjenstander i bilen. Jeg forstår ikke at folk tør sette seg bak rattet med usikrede gjenstander i bilen, sier Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen