Færre apper for å lade elbilen

Current og EasyPark har inngått et roaming-samarbeid. Det betyr at alle offentlige elbilladere drevet av Current-systemet kan velge å aktivere roaming med EasyPark.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er det snakk om flere tusen ladepunkter rundt omkring i landet, inkludert samtlige kommunale ladere i Bergen. Det er opp til lokasjonseier å avgjøre om de ønsker å benytte seg av roaming, men avtalen vil etter alt å dømme bety at langt flere ladepunkter blir tilgjengelige for EasyParks brukere i løpet av månedene som kommer, heter det i en pressemelding.

—Samarbeidet med Current gir våre kunder tilgang til flere tusen nye ladepunkter rundt omkring i landet, og i månedene fremover vil parkeringstilbudet i EasyPark-appen utvides betraktelig. Det er også en stor forenkling ved at man kan håndtere lading og parkering i samme app, sier Stian Holst, administrerende direktør i EasyPark.

Kjent konsept fra telekom
I korte trekk betyr roamingavtalen at brukere av EasyPark-appen kan starte, stoppe og følge med på lading gjennom appen. Roaming er en løsning som allerede er kjent for mange gjennom telekombransjen.

Når du reiser utenlands er det en roamingavtale mellom ditt teleselskap og et utenlandsk teleselskap som gjør det mulig å benytte mobiltelefonen. Roaming mellom ladeoperatører fungerer på samme måte. Du benytter din eksisterende avtale med EasyPark for å lade, EasyPark og eieren av elbilladeren gjør automatisk opp seg imellom. Samarbeidet mellom Current og EasyPark gir også tilgang til flere hundre nye ladepunkter i Sverige i EasyPark-appen.

Kan avinstallere flere apper
Ladepunktene som aktiverer roaming med EasyPark vil bli synlige i samme oversikt som parkeringsplasser. Når du trenger en parkeringsplass med en elbillader, slipper du å lete i flere apper. Du kan bare åpne EasyPark-appen og finne en egnet lader. Det betyr også at du kan betale for all lading og få alle kvitteringer i samme app.

—Roamingavtalen med EasyPark er en viktig del av vårt langsiktige mål om å gjøre det enklere for alle elbilister å lade. For mange betyr dette at de kan kvitte seg med opptil flere apper, avslutter Tom Orvei, daglig leder i Current Eco AS.

 

Stian Holst

Artikkelen fortsetter under annonsen