Dekk og kjørestil avgjør kostnadene

 

Drivstoffkostnadene skyter i været, men ikke alle er klar over at både dekk og kjørestil kan påvirke lommeboka.

 

– Når du skal velge dekk til bilen din er det flere parametere du bør se på. En ting er grep på vått underlag, for eksempel, men i disse dager er rullemotstand viktigere enn noen gang. Med lav rullemotstand vil du bruke mindre drivstoff, eller du vil oppnå lengre rekkevidde med en elbil, forklarer Knut Knudsen, produktsjef hos Continental Dekk Norge.

 

Undersøkelser fra Continental viser at dekkene utgjør opp til 20 prosent av den totale motstanden (både luftmotstand og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Drivstoffkostnadene skyter i været, men ikke alle er klar over at både dekk og kjørestil kan påvirke lommeboka.

 

– Når du skal velge dekk til bilen din er det flere parametere du bør se på. En ting er grep på vått underlag, for eksempel, men i disse dager er rullemotstand viktigere enn noen gang. Med lav rullemotstand vil du bruke mindre drivstoff, eller du vil oppnå lengre rekkevidde med en elbil, forklarer Knut Knudsen, produktsjef hos Continental Dekk Norge.

 

Undersøkelser fra Continental viser at dekkene utgjør opp til 20 prosent av den totale motstanden (både luftmotstand og rullemotstand) til en bil. Det betyr at man kan oppnå vesentlig bedre rekkevidde med et dekk som har lav rullemotstand, og det er spesielt ettertraktet blant elbileiere. Når det gjelder de som kjører bensin- og dieselbiler kan man spare mye drivstoff, og derav også kostnader, ved å velge et dekk med lav rullemotstand.

 

– Når du skal kjøpe et nytt dekk kan du sjekke rullemotstanden på EU-etikken, forklarer Knudsen.

 

I tillegg til å velge dekk med lav rullemotstand, bør alle lære seg å kjøre mer drivstofføkonomisk.

 

– Man bør planlegge kjøringen, se langt frem og unngå bråbrems eller at man er hard på gassen. Har du en bil med cruisekontroll kan også denne virke positivt på drivstofforbruket, og rull gjerne i nedoverbakker.

 

I tillegg er lufttrykket svært viktig.

 

– Feil lufttrykk kan gjøre at drivstofforbruket øker. Derfor anbefaler vi alle å sjekke hva som er riktig lufttrykk i instruksjonsboka eller i dørkarmen, og dra innom en bensinstasjon eller et dekkverksted for å sørge for at lufttrykket til enhver tid er som anbefalt, avslutter Knudsen.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen