Oppdaterer med ny batteripakke og nytt utstyr

 

Hyundai Motor Company gjør prisvinnende IONIQ 5 enda bedre med introduksjonen av 2023-modellen.

 

IONIQ 5 oppdateres fra modellår 2023 med flere nyheter, blant annet en større batteripakke på 77,4 kWt. I tillegg får bilen flere andre forbedringer som vil sørge for en enda bedre kjøreopplevelse i Hyundais prisvinnende familie-CUV. Dette inkluderer batteriforvarming og kamerabaserte digitale speil.

 

Hyundai lanserte IONIQ 5 i februar 2021, og modellen var den første på selskapets dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Bilen har siden blitt svært populær både blant journalister og Hyundais kunder. I fjor vant IONIQ 5 en rekke priser, hvorav…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundai Motor Company gjør prisvinnende IONIQ 5 enda bedre med introduksjonen av 2023-modellen.

 

IONIQ 5 oppdateres fra modellår 2023 med flere nyheter, blant annet en større batteripakke på 77,4 kWt. I tillegg får bilen flere andre forbedringer som vil sørge for en enda bedre kjøreopplevelse i Hyundais prisvinnende familie-CUV. Dette inkluderer batteriforvarming og kamerabaserte digitale speil.

 

Hyundai lanserte IONIQ 5 i februar 2021, og modellen var den første på selskapets dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Bilen har siden blitt svært populær både blant journalister og Hyundais kunder. I fjor vant IONIQ 5 en rekke priser, hvorav mer enn 30 var sammenlagtseire i europeiske markeder. Blant annet vant bilen den prestisjetunge Årets Bil-utmerkelsen i Tyskland, og i år er IONIQ 5 finalist til Årets Bil i Europa.

 

– IONIQ 5 har vært en stor suksess i de 12 månedene som har gått siden lanseringen, både i rene salgstall og som en merkevarebygger, sier toppsjef for produkt og markedsføring i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

 

– Konkurransen i segmentet blir imidlertid stadig tøffere, og vi lanserer dermed forbedringer for å forsvare vår posisjon som en teknologileder i bilindustrien.

 

Oppdaterte IONIQ 5 får kamerabaserte speil både innvendig og utvendig som tilvalg på utvalgte modeller. Det digitale innvendige speilet (DCM, Digital Centre Mirror) optimaliserer utsynet bakover, med et høytmontert kamera i hekken. I tillegg får bilen mulighet for digitale utvendige speil (DSM, Digital Side Mirrors). Disse er allerede tilgjengelig i det koreanske markedet, og er et høyteknologisk utstyrselement som også europeiske kunder nå kan velge. DSM sørger for lavere luftmotstand, og vil gi IONIQ 5-kunder et helt klart bilde bakover.

 

Samtidig vil bilens nye batteriforvarming gjøre at IONIQ 5 automatisk kan tilpasse batteritemperaturen under kjøring for å sikre optimale ladeforhold når man kommer frem til en ladestasjon. Dette sørger for forbedret ladehastighet i kaldt vær, og funksjonen aktiveres automatisk når man legger inn en hurtig- eller lynlader i bilens navigasjonssytem med tilkoblet navigasjon.

 

De forbedrede fjæringene (Smart Frequency Dampers, SFD) sørger for bedre respons fra både for- og bakakslingen, og gir dermed enda bedre kjørekomfort.

 

Oppdaterte IONIQ 5 blir tilgjengelig for europeiske kunder i andre halvår 2022.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen