Oppgradert kjørekomfort fra Mercedes

Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ (Kraftstoffverbrauch kombiniert: 8,7–8,6 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 198-196 g/km); Edition 2021; Exterieur: rubellitrot; Interieur: Leder Exklusiv Nappa nevagrau, Performance Lenkrad in Leder Nappa nevagrau mit Lenkradtasten // Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ (combined fuel consumption: 8,7-8,6 l/100 km, combined CO2 emissions: 198-196 g/km); Edition 2021; exterior: rubellite red; interior: exclusive leather nappa neva grey, steering wheel in nappa leather neva grey with steering wheel buttons

 

Den nye AMG GT 4-dørs Coupé kombinerer den ypperste kjøredynamikken fra sportsbilen AMG GT med hverdagslig praktikalitet, takket være fire dører og plass til opptil fem personer. Den er nå mer individuell enn noen gang med et utvidet tilbud av hjul, interiørkombinasjoner og farger, i tillegg til en elegant spesialutgave. Den nye modellen vil debutere med 6-sylindrede motorvarianter, og forventes på norske veier i løpet av høsten 2021.

 

– AMG GT 4-dørs Coupé er en kraftpakke med lekre linjer og fire dører. Den supplerer modellrekken der vi i dag finner både todørs roadster og coupé, hvor sistnevnte også…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Den nye AMG GT 4-dørs Coupé kombinerer den ypperste kjøredynamikken fra sportsbilen AMG GT med hverdagslig praktikalitet, takket være fire dører og plass til opptil fem personer. Den er nå mer individuell enn noen gang med et utvidet tilbud av hjul, interiørkombinasjoner og farger, i tillegg til en elegant spesialutgave. Den nye modellen vil debutere med 6-sylindrede motorvarianter, og forventes på norske veier i løpet av høsten 2021.

 

– AMG GT 4-dørs Coupé er en kraftpakke med lekre linjer og fire dører. Den supplerer modellrekken der vi i dag finner både todørs roadster og coupé, hvor sistnevnte også finnes som Black Series med 730 hestekrefter. De nye individualiseringsmulighetene gir et enda større rom for skreddersøm, og AMG GT 4-dørs Coupé er nå både mer komfortabel og sportslig enn før takket være helt nyutviklet luftfjæring, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

 

Mer komfort og sportslighet
Den oppgraderte AMG RIDE CONTROL + baserer seg på et luftfjæringssystem med flere kammer, kombinert med adaptiv og elektronisk kontrollert justerbar demping. For første gang brukes to trykkbegrensningsventiler som gjør det mulig å justere dempekraften enda mer presist til forskjellige kjøreforhold og -programmer. Den ene ventilen styrer returdempingen, det vil si kraften som oppstår når hjulet spretter tilbake, og den andre styrer kompresjonsdempingen som oppstår når hjulet komprimerer. Retur- og kompresjonstrinnene styres uavhengig av hverandre, og denne teknologien gjør det derfor mulig å øke komforten, men også å gjøre kjøredynamikken enda mer sportslig. Som et resultat er passasjerene nesten helt skjermet mot ujevne veibaner, hvor karosseriet likevel forblir stabilisert på best mulig måte.

 

Fjæringskontrollenheten analyserer data fra akselerasjons- og hjulbanesensorene for å kunne justere dempekraften for hvert hjul på kun noen få millisekunder. Utviklingsingeniørene hos AMG klarte å øke spredningen mellom sportslighet og komfort betydelig, blant annet ved å utvide gapet mellom minimal og maksimal dempekraftkarakteristikk. På grunn av justeringsventilenes spesielle utforming reagerer demperen raskt og følsomt på skiftende veidekke og kjøreforhold.

 

Nye farger og flere konfigurasjonsalternativer
Selv om det allerede var et imponerende utvalg av konfigurasjonsalternativer for AMG GT 4-dørs Coupé, med blant annet tre baksetekonfigurasjoner, en rekke utstyrspakker og AMG-spesifikke individuelle alternativer, så har har ytterligere attraktive alternativer blitt lagt til.

 

Blant annet er tre nye utvendige farger tilgjengelig: Spectral blue metallic, Spectral blue magno (matt finish) og Cashmere white magno (matt finish). Totalt kan kunden velge mellom fem matte overflater, fem metallic-farger og to standardfarger. Den nye AMG Night Package II gir et enda mer sportslig utseende, om ønskelig. Med pakken leveres den AMG-spesifikke grillen med vertikale lameller i mørkt krom, og alle emblemene er svarte. For første gang kan også nattpakke og karbonfiberpakke kombineres.

 

I tillegg har kundene nå et enda bredere utvalg av AMG-hjul å velge mellom. Disse inkluderer nye 20-tommers lettmetallfelger og nye 21-tommers smidde felger. På forespørsel kan rødmalte bremsekalipere nå også bestilles for de 6-sylindrede modellene.

 

Større utvalg av skinninteriør og listverk
Interiøroppdateringen fokuserer på å gi en enda høyere grad av personlige valg, og de nye fargene understreker enten den sportslige eller den luksuriøse siden av AMG GT 4-dørs Coupé. Utvalget av tofargede setetrekk i Exclusive nappaskinn er utvidet med Titan grey pearl / Black med kontrastfargede sømmer i gult og Truffle brown / Black i STYLE-finish med diamantsøm.

 

I tillegg til de populære tofargede setetrekkene utvider ytterligere fem farger interiørporteføljen i Exclusive nappskinn. De nye fargene er Sienna brown, Classic red, Yacht blue, Deep white og Neva grey. Setene foran og bak er ensfarget i den respektive utstyrsfargen, i likhet med armlenene i dørene og rattkanten. Gulvmatter med fargematchende skinnkant og brodert AMG-logo avrunder den raffinerte, håndlagde karakteren.

 

Luksus for individualister: Edition-modell med omfattende utstyrspakke
En eksklusiv Edition-modell understreker den luksuriøse siden av AMG GT 4-dørs Coupé. Den er tilgjengelig for alle motoralternativer og er kombinert som standard med V8 Styling Package. Den eksklusive fargen Rubellite red harmonerer perfekt med eksteriørpakken i høyglanset krom og de nye 21-tommers AMG felgene i sølv med høyglanset overflate.

 

Det valgfrie panoramataket gir rikelig med lys inn i interiøret som er kledd i det nye Neva grey interiøret med Exclusive nappaskinn. I tillegg har modellen nytt Open-Pore Grey Ash listverk, dørkarmpaneler opplyst i bilens farge og AMG Edition-merke på instrumentpanelet som understreker det luksuriøse helhetsinntrykket.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen