Multivan – en bil for det meste

 

Multivan er en virkelig forvandlingsmester: Familiebil, VIP-transport, bilen for de aktive med mye sportsutstyr, med overnattingsmulighet og kan benyttes som flyttebil – det er en bil for det meste. Da den første generasjonen ble lansert i 1985, slo konseptet gjennom og dette er modellens DNA. Hver nye generasjon er blitt ytterligere perfeksjonert. Nå lanseres en ny Multivan, med det mest fleksible interiørsystemet noen gang.

 

  • Det smarte Multivan-konseptet har i mer enn 35 år gitt frihet til å utnytte den fleksible plassen innvendig
  • Neste…
Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Multivan er en virkelig forvandlingsmester: Familiebil, VIP-transport, bilen for de aktive med mye sportsutstyr, med overnattingsmulighet og kan benyttes som flyttebil – det er en bil for det meste. Da den første generasjonen ble lansert i 1985, slo konseptet gjennom og dette er modellens DNA. Hver nye generasjon er blitt ytterligere perfeksjonert. Nå lanseres en ny Multivan, med det mest fleksible interiørsystemet noen gang.

 

  • Det smarte Multivan-konseptet har i mer enn 35 år gitt frihet til å utnytte den fleksible plassen innvendig
  • Neste utviklingstrinn: Volkswagen Commercial Vehicles lanserer et nytt setesystem i den nye generasjonen av Multivan
  • Maksimal fleksibilitet: De lette passasjersetene bak kan enkelt flyttes og tas ut, takket være et nytt skinnesystem

 

Ingenting forblir som det var. Likevel føles alt slik det skal være i en Multivan: Høy sitteposisjon helt foran i bilen og opptil fem flyttbare og uttakbare individuelle seter bakover i bilen. Om ønskelig, kan setene på andre rad roteres 180 grader.

 

Dette konseptet stammer fra Multivan T3, og har vært en vinneroppskrift i over 35 år. Generasjon for generasjon er konseptet blitt forbedret. Tiden er nå moden for et nytt stort skritt: Nå tar den nye Multivan det unike interiørkonseptet fra T3, T4, T5, T6 og T6.1 inn i fremtiden.

 

Designsjef for Volkswagen Commercial Vehicles, Albert Kirzinger, forklarer i denne korte videoen (tysk, med engelsk teksting) hvorfor fleksible seter og en midtre seterad, som er både flyttbar og uttakbar, er så viktig i en Multivan.

– Det er superpraktisk. Og en bil er praktisk dersom den kan brukes fleksibelt. Derfor har vi laget et nytt setesystem. Du kan enkelt ta setene ut for å få med sportsutstyret ditt, slik som offroadsykler, eller surfebrett, med disse generøse plassforholdene. Med disse setene blir alt mulig i nye Multivan, sier Kirzinger.

 

Av samme grunn blir det nå bare individuelle seter i Multivan – den faste benken i full bredde på tredje rad er nå historie. De nye individuelle setene er også blitt mye lettere. De kan flyttes, eller tas ut og monteres inn igjen, ekstremt raskt.

 

Skinnesystemet er nemlig nyutviklet. Det er nå gjennomgående for begge de bakre seteradene. Det gjør setearrangementet mer fleksibelt enn noen gang. Og med individuelle seter vil det for eksempel være mulig å fjerne setene langs den ene siden, for enkelt å kunne laste inn for eksempel en dyr sykkel. Midtsetet kan også skyves helt fram til forsetene, og den Multivan-typiske seteanordningen, ansikt til ansikt, blir også mulig.

 

Siden 1985 har alle Multivan hatt et bord i kupeen og også det er nykonstruert nå. Takket være det nye skinnesystemet, er det mer funksjonelt enn noen gang, og kan enkelt stues bort i alle posisjoner.

 

Men dette leder allerede til neste historie om nye Multivan. Fortsettelse følger!

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen